Farmecul si aroma plantelor folosite pentru a gati

 Plantele aromate intrebuintate in bucatarie pot sa dea gust pana si celei mai simple retete. Sunt si usor de crescut, indiferent daca sunt plantate pe straturi special amenajate sau alaturi de soiuri de flori ornamentale.

Majoritatea se pot dezvolta si in ghivece, pe un balcon sau pe o terasa. Trebuie doar sa alegeti locul potrivit care sa beneficieze de soare timp de pana la opt ore pe zi.

Solul bine drenat este esential. Daca la acest capitol exista probleme, puteti sa apelati la substitute precum fertilizatorii organici sau straturi amenajate special la o distanta ceva mai ridicata de nivelul solului.

Inainte de plantare asigurati-va ca pamantul beneficiaza de substante nutritive din belsug pentru a oferi plantelor un start bun. Cum acestea nu consuma foarte multi nutrienti, tratamentul de inceput va fi deajuns de puternic pentru a hrani plantele un intreg sezon.

Cele mai multe plante perene sunt usor de crescut daca optati pentru a le transplanta. Daca intentionati sa folositi seminte va trebui sa asteptati ceva mai mult pana la aparitia primelor rezultate.

Magazinele de specialitate ofera multe soiuri pe care le puteti achizitiona in ghivece de dimensiuni mici. Salvia si rozmarinul se gasesc de regula astfel. Ierburile precum mararul, coriandrul, busuiocul sau patrunjelul pot fi cultivate prin insamantare.

Pentru a crea conditii prielnice dezvoltarii udati bine solul. Dupa ce ritmul de crestere este stabilizat puteti sa udati plantele ocazional. In categoria exceptiilor intra busuiocul, arpagicul si patrunjelul. Aceste plante prefera un sol cat mai umed.

Recolta din gradina sau ghivece poate fi stransa pentru a pune la uscat plantele chiar cand mugurii dau sa infloreasca. In acest moment uleiurile din frunze au o concentratie mult mai mare. Conservate isi vor pastra aroma mult mai bine.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

  • Pulpe de pui cu mustar si ardei gras

    Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii. Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele.

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.

  • Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat

    Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.