Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Fasole verde

fasole pitica, fasole verde, inflorire toamna, soiuri, cultura, planta, seminte de in, seminte in, alte soiuri, verde, arac, vara, moldova, plantele, primavara

Fasole verdeSe seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
Exista doua feluri de fasole verde: pitica si urcatoare.
Fasolea pitica (oloaga) se seamana in randuri la 50 cm sau in cuiburi la 40/40 cm, cate 3-4 seminte la cuib.

Fasolea urcatoare se seamana in cuiburi la 80/50 cm. La fiecare cuib se infige un arac de 2 m.
Vara, cultura de fasole se praseste si se uda in caz de seceta.
Recoltarea pastailor incepe la 15-20 zile de la inflorire.
Culesul se repeta la cateva zile, pentru ca pastaile sa nu imbatraneasca pe planta si sa devina atoase. Daca se intarzie recoltarea, plantele nu mai leaga alte pastai iar productia scade.
Fasolea pitica se poate semana si in iulie pentru productia de toamna.
De pe 1000 mp se obtin 400-500 kg pastai.
Soiuri de fasole pitica: Beste von Allen, Galbena Untoasa, Galbena de Moldova, etc.
Soiuri de fasole urcatoare: Grasa de Transilvania, Pestrita de Moldova, Bogdana, Aurie de Bacau.

Alte articole

Mancare ardeleneasca de fasole verde
O mancare delicioasa poate fi identificata inca de la inceputul prepararii sale, prin mirosul pe care aceasta il raspandeste. Mancarea ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru o mancare delicioasa.
Ciorba de fasole verde cu smantana
Pentru astazi va recomandam sa incercati o ciorba buna, cu legume sanatoase: ciorba de fasole verde cu smantana.
Pastai de fasole verde cu marar si lamaie
Fasolea verde este considerata un aliment sanatos, benefic la orice masa a zilei. De asemenea, fasolea verde este intrebuintata si in regimurile de slabire, deoarece creeaza senzatia de satietate.
Acidul folic sau vitamina B9
Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr­-o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fasole verde, caise, banane, portocale, mazare.
Cochilii cu zarzavat
Ingrediente: cochilii 400 g, mazare 200g, unt 30 g, fasole verde 200 g