Fasole verde

Fasole verdeSe seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
Exista doua feluri de fasole verde: pitica si urcatoare.
Fasolea pitica (oloaga) se seamana in randuri la 50 cm sau in cuiburi la 40/40 cm, cate 3-4 seminte la cuib.

Fasolea urcatoare se seamana in cuiburi la 80/50 cm. La fiecare cuib se infige un arac de 2 m.
Vara, cultura de fasole se praseste si se uda in caz de seceta.
Recoltarea pastailor incepe la 15-20 zile de la inflorire.
Culesul se repeta la cateva zile, pentru ca pastaile sa nu imbatraneasca pe planta si sa devina atoase. Daca se intarzie recoltarea, plantele nu mai leaga alte pastai iar productia scade.
Fasolea pitica se poate semana si in iulie pentru productia de toamna.
De pe 1000 mp se obtin 400-500 kg pastai.
Soiuri de fasole pitica: Beste von Allen, Galbena Untoasa, Galbena de Moldova, etc.
Soiuri de fasole urcatoare: Grasa de Transilvania, Pestrita de Moldova, Bogdana, Aurie de Bacau.

Articole asemănătoare

  • Fasole verde cu sos de lamaie

    O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

  • Sufleu de fasole verde

    Un antreu interesant pentru ocazii festive sau pur si simplu pentru un pranz de duminica. Nu foarte diferit de alte retete de sufleu, dar cu un gust vegetal puternic si placut.

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Fasole verde frantuzeasca

  • Mancare ardeleneasca de fasole verde

    O mancare delicioasa poate fi identificata inca de la inceputul prepararii sale, prin mirosul pe care aceasta il raspandeste. Mancarea ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru o mancare delicioasa.