Fasole verde frantuzeasca

Usoara si cu multe vitamine, o garnitura perfecta.

Ingrediente:
 
800 g fasole verde proaspata
o lingura faina
o legatura patrunjel
o lingura unt
100 ml ulei
doua cepe mari
200 ml lapte
doua oua
sare, piper
 
Mod de preparare: fasolea se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fierbinte, unde se lasa pana cand este facuta pe jumatate. Separat intr-o cratita mare se pune uleiul, iar cand se infierbanta se adauga ceapa tocata marunt si legatura de patrunjel maruntita. Dupa ce prinde putina culoare se varsa deasupra fasolea verde, se mai adauga putina apa, sare si piper si se lasa la fiert pe foc mediu 15 - 20 de minute, pana cand se face bine. Doar la sfarsit se adauga cele doua galbenusuri, batute bine, se amesteca si se serveste ca fel principal sau garnitura cu untul topit varsat deasupra si, daca preferati, putina verdeata tocata marunt.

Foto: publicdomainphotos.net

Articole asemănătoare

  • Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde

    O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.

  • Fasole verde cu sos de lamaie

    O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

  • Sufleu de fasole verde

    Un antreu interesant pentru ocazii festive sau pur si simplu pentru un pranz de duminica. Nu foarte diferit de alte retete de sufleu, dar cu un gust vegetal puternic si placut.

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Mancare ardeleneasca de fasole verde

    O mancare delicioasa poate fi identificata inca de la inceputul prepararii sale, prin mirosul pe care aceasta il raspandeste. Mancarea ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru o mancare delicioasa.