Fasolea

Fasolea - Phaseolus vulgarisFasole

Familia: Leguminosae

Efecte benefice: diuretic, scade zaharul din sange, puternic depurativ, antiseptic renal, adjuvant in tratamentul diabetului

Parti utilizate: tecile verzi, maruntite

Mod de preparare si administrare:

- decoct: 3 linguri de teci maruntite la 750 ml apa rece; se fierb 20 minute; se bea in 3 reprize in decursul unei zile. In diabet ceaiul se bea neindulcit.

- extern: in amestec cu alte plante este utilizat in bai, in tratamentul reumatismului

Articole asemănătoare

  • Fasolea galbena Berggold

    Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata.

  • Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta

    Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.

  • Fasole boabe in stil mexican

    Retetele mexicane sunt cunoscute nu numai pentru gustul deosebit de delicios al mancarurilor preparate, ci si pentru gustul condimentat oferit de acestea. O reteta de fasole preparata in stil mexican va fi pe placul tututor celor care adora ca fasolea sa fie nelipsita din meniul unei zile.