Fasolea galbena Berggold

Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata. Pastaile de Berggold sunt relativ lungi (peste 10 cm), drepte, de un galben deschis, curat, textura moale si un gust care imbina dulceata vegetala cu aromele clasice de fasole galbena. Este o fasole galbena buna pentru retete diverse sau pentru conservare, perfecta atat pentru salata cat si pentru mancaruri gatite, iar multi dintre cultivatori o prefera pentru rezistenta la boli si daunatori, dar si pentru ca da o productie buna, chiar foarte buna. 
 
Recomandata in special celor care vor o recolta bogata pe o suprafata mare, Berggold are nevoie de un pamant cat mai fertil, bogat in nutrienti, si care trebuie irigat dupa perioada de insamantare din martie-aprilie, putand continua sa plantati pana in iulie. Este recomandat ca zona pe care plantati fasolea galbena Berggold sa fie cat mai ferita de curenti reci de aer si vant puternic.

Foto: 123seeds.com

Articole asemănătoare

  • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

    Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

  • Tomatele Golden Queen

    Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.

  • Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta

    Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Fasolea Pinto

    Fasolea Pinto poarta aceasta denumire din cauza petelor sale caracteristice. Desi este inrudita cu boabele de fasole obisnuita, fasolea Pinto are boabe cu un gust mai puternic.