Fasolea galbena Berggold

Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata. Pastaile de Berggold sunt relativ lungi (peste 10 cm), drepte, de un galben deschis, curat, textura moale si un gust care imbina dulceata vegetala cu aromele clasice de fasole galbena. Este o fasole galbena buna pentru retete diverse sau pentru conservare, perfecta atat pentru salata cat si pentru mancaruri gatite, iar multi dintre cultivatori o prefera pentru rezistenta la boli si daunatori, dar si pentru ca da o productie buna, chiar foarte buna. 
 
Recomandata in special celor care vor o recolta bogata pe o suprafata mare, Berggold are nevoie de un pamant cat mai fertil, bogat in nutrienti, si care trebuie irigat dupa perioada de insamantare din martie-aprilie, putand continua sa plantati pana in iulie. Este recomandat ca zona pe care plantati fasolea galbena Berggold sa fie cat mai ferita de curenti reci de aer si vant puternic.

Foto: 123seeds.com

Articole asemănătoare

  • Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde

    O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.

  • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

    Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

  • Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta

    Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Fasolea Pinto

    Fasolea Pinto poarta aceasta denumire din cauza petelor sale caracteristice. Desi este inrudita cu boabele de fasole obisnuita, fasolea Pinto are boabe cu un gust mai puternic.