Flori de toamna. Crinul

Fara idoiala crinii sunt printre cele mai populare si mai indragite flori din lume gratie mirosului lor imbatator. Usurinta cu care pot fi crescuti si multitudinea de culori sub care se gasesc contribuie de asemenea la indeplinirea acestui deziderat.

Crinii cunosc peste 100 de specii la nivelul intregului glob, insa printre cele mai intalnite in emisfera nordica sunt tipurile asiatic si oriental.  Au nevoie de un sol acid,  bogat in substante organice si bine drenat.

Daca pe frunzele crinilor dumneavoastra sesizati pete de culoare maro este semn ca ar putea fi afectate de o ciuperca. In astfel de situatii este foarte important sa oferiti mai multa atentie aportului de apa evitand excesul de umiditate.

Desi crinul nu este o planta cu origini in zona temperata s-a adaptat acestui tip de mediu fiind in prezent cultivat adesea pentru a infrumuseta gradinile si casele oamenilor. In functie de perioada de sadire a bulbilor inflorirea poate avea loc din luna iunie pana toamna tarziu.

Totusi inainte de sosirea anotimpului rece este absolut necesar sa luati unele masuri de siguranta contra inghetului. Acoperiti locul in care sunt plantati bulbii cu un strat consistent de material organic (compost, frunze, etc). Natura la randul ei vine cu propriile masuri de protectie a plantelor printr-un strat de zapada protector, insa este posibil ca acest lucru sa se intample prea tarziu.

Chiar daca toamna este perceputa frecvent ca cel mai trist anotimp, in mod surprinzator,  nu putini sunt cei care aleg sa-si petreaca acum una dintre cele mai fericite zile din viata lor. Crinii sunt nelipsiti din aranjamentele florale de toamna folosite la  nunti, alaturi de celelalte flori de sezon.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.

 • Crizantema - planta decorativa de toamna

  Crizantemele sunt flori care nuanteaza gradinile, terasele si interioarele pe parcursul lunilor de toamna.

 • Gradinaritul de toamna

  Activitatile din gradina sunt pe sfarsite toamna. In aceste conditii, pentru a inviora peisajul tomnatic nu va ramane decat sa apelati la un altfel de gradinarit. L-am putea numi gradinarit de toamna, in ghivece, deoarece puteti planta astfel flori care sa va inveseleasca atunci cand vremea devine neprietenoasa.

 • Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.