Fotoreportaj Gradina de vara

Desfasurata in perioada 25-28 mai, expozitia Gradina de vara a devenit in acest weekend un punct de atractie pentru bucuresteni. In ciuda prognozei pesimiste, soarele a intretinut buna dispozitie pe parcursul acestor zile si vizitatorii s-au inghesuit pe aleea principala din Herastrau, la intrarea din piata Charles de Gaulle. Dintre masini de tuns iarba, statui de gradina, balansoare si mic mobilier, materiale de constructii si pavaje, ghivecele cu flori s-au bucurat de cea mai mare atentie din partea publicului.

 

Plante de gradina sau de apartament, cactusi si plante suculente, flori curgatoare sau mici copacei au incantat privirile trecatorilor care s-au inghesuit sa cumpere. "Vanzarile au mers bine, inca nu am centralizat rapoartele, dar pot sa spun ca participarea noastra a fost un succes", ne-a spus astazi domnul Raji, directorul florariei Trias.  Daca in privinta plantutelor preturile au fost pentru toate buzunarele, nu acelasi lucru se poate spune si despre mobilierul de gradina; desi a atras privirile vizitatorilor, acestia s-au multumit doar sa il testeze.

 

Prefabricatele Monolit, sisteme ingenioase de pavaje, borduri si garduri

 

Dupa puteri, dupa marime, buzunare si preferinte, aproape toti vizitatorii au plecat spre casa cu o amintire vie a expozitiei.

Desi expozitia s-a incheiat la ora 8, vremea excelenta i-a mai tinut pe vizitatori in parc pana spre inserate, spre bucuria celor mici.

Articole asemănătoare

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Capsunile Ostara, un deliciu de vara

  Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.

 • O gradina de legume de invidiat

  Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

 • Gradina de legume in luna noiembrie

  Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.