Fructele uscate ofera corpului energie

 De secole, fructele uscate precum migdalele, nucile, stafidele, smochinele, caisele sau fisticul au fost considerate un simbol al prosperitatii si totodata al sanatatii.

Acestea ajuta la imbunatatirea sanatatii indiferent de varsta la care sunt consumate.

Fructele uscate sunt o sursa adevarata de energie si de nutritie, acestea avand multiple beneficii pentru sanatate.

Fisticul reduce nivelul colesterolului, imbunatateste fluxul de lichide in organism si este o sursa buna de proteine.

Caisele sunt bune pentru dezvoltarea creierului, pentru indigestii, constipatie, dureri de urechi, febra, boli de piele, cancer sau anemie.

Nucile scad nivelul colesterolului, controleaza zaharurile crescute in sange si imbunatatesc functiile cardiovasculare, datorita grasimilor nesaturate si cantitatilor de Omega-3 continute. Au, de asemenea, si proprietati antioxidante.

Stafidele ajuta la tratarea anemiei, febrei, constipatiei, ajuta la ingrijirea si protejarea ochilor, la ingrijirea dintilor si sanatatea oaselor.

Migdalele sunt si ele utile in amelioarea anemiei, constipatiei, tulburarilor de natura respiratorie, tuse, diabet, sunt bune pentru ingrijirea parului, a pielii, etc.

Nucile Cashew (Nucile de Acaju sau Anacardium occidentale) sunt o sursa excelenta de proteine si fibre. Sunt bogate in grasimi mono-nesaturate ce protejeaza inima. Acestea contin potasiu, vitamina B, acid folic, magneziu, fosfor, seleniu si cupru.

Contribuie la tratarea obezitatii si a calculilor biliari, a bolilor cardiace, imbunatatesc imunitatea si fluxul sanguin.

Fructele uscate sunt cunoscute pentru cantitatile substantiale de nutrienti esentiali pentru un organism sanatos.

Articole asemănătoare

  • Cinci beneficii oferite organismului de piperul negru

    Piperina, substanta activa din piperul negru, nu este folositoare doar pentru a stimula metabolismul dar si pentru a reduce efectele depresiei.

  • Cinci alimente care te intineresc

    Ardeiul gras rosu este perfect in salate, copt, pus pe o sandvis sau ca o gustare intre mese, insa dincolo de gust ofera organismului antioxidanti (unul dintre cele mai bune alimente pentru un aspect mai tanar) care ne ajuta sa ne simtim mai bine, multa vitamina C, au proprietati anti-inflamatorii si ajuta tenul sa reziste mai bine la soare, poluare, toxinele din aer. Este de preferat sa il mancam crud, intr-o salata sau taiata in felii, ca gustare, decat gatit.

  • Ce nu stiati despre fructe si legume

    Fructul de kiwi este o sursa foarte buna de vitamina E si are in medie mai multa vitamina C decat o portocala, de regula optiunea numarul unu atunci cand avem nevoie de o cura pentru a preveni racelile de sezon.

  • Rosiile pentru sanatate

    Cum are multa vitamina C doar o rosie de dimensiuni medii pe zi ne ofera pana la 40 la suta din necesarul zilnic, in vreme ce vitamina K, despre care se vorbeste mai putin, este utila pentru a regla tensiunea arteriala

  • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

    Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.