Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

Stiati ca fructul pawpaw (Asimina triloba) este nativ in sud-estul Statelor Unite si se aseamana covarsitor cu bananele? Cel ce avea sa devina desertul favorit al lui George Washington a fost intaia data mentionat in raportul unei expeditii din secolul XVI.

Desi este un fruct delicios si hranitor, pawpaw nu se comercializeaza in intreaga lume din cauza ca se altereaza degraba in timpul transportului. Arborele nordic comun are frunze cazatoare si este rezistent la frig, in vreme ce varietatile sudice, tropicale, sunt adesea sempervirescente.

Pawpaw este greu de transplantat din cauza radacinii sale pivotante, in consecinta, este o delicatesa de care ati putea avea parte doar calatorind in state precum Ohio.

Cum il recunoasteti si care sunt informatiile practice minime pe care trebuie sa le stiti? Spuneam ca fructele se aseamana cu bananele, insa in niciun caz nu pot fi confundate. Pawpaw este un fruct mai scurt si mai "robust", are  culoare verzuie cand este necopt iar interiorul detine numeroase seminte. Greutatea variaza aproximativ intre 20 g si 500 g.

Asimina triloba este deseori denumita Banana de prerie datorita texturii cremoase si aromei asemanatoare. Cultivatorii organici il apreciaza pentru faptul ca nu atrage foarte multi daunatori si, prin urmare, nu necesita nici multe pesticide. 

In prezent, compusii chimici gasiti in scoarta si frunzele arborelui pawpaw sunt cercetati pentru proprietatile lor de a combate cancerul. Cultivatorii spera ca acest lucru sa duca la o crestere a cererii din partea industriei farmaceutice.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

    Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

  • Ouale de Pasti, simple alimente si bijuterii

    Obiceiul colorarii oualor de Pasti este unul dintre cele mai cunoscute in lume. Pentru crestini, culoarea rosie semnifica puterea purificatoare a focului si sangele scurs pe cruce al lui Hristos.

  • Urmele Codrilor Vlasiei au nevoie de ajutor

    Daca Transilvania se traduce prin “teritoriul de dincolo de padure”, aceasta are legatura probabil si cu legendarii Codrii ai Vlasiei care acopereau odinioara partea estica a Tarii Romanesti.

  • Arome si parfumuri naturale

    Nu stiu cum sunteti voi dar eu, ca si tipologie, sunt un om profund senzorial. Sa ne intelegem, nu sunt dedata simturilor


Warning: fopen(cache/3bf8c24d2f1459480f3a61ec41f9be5f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139