Frumusetea Romei

Pomul are dimensiuni mijlocii, formeaza coroana destul de rara.
Fructele sunt mijlocii, sferic-turtite, sau tronconice, uneori asimetrice. Pielita are culoarea rosie-visinie intensa. Pe partile umbrite se observa uneori culoarea de baza, care este galbena. In pielita se observa puncte albicioase mici, rare, mai vizibile pe partile intens colorate.
Pulpa este galbuie-albicioasa, consistenta, suculenta, cu gust dulce, placut acidulata si cu aroma slaba.
Soiul este putin pretentios fata de sol, destul de rezistent fata de ger, boli si paianjeni. Fructele sunt rezistente la transport si se matureaza esalonat.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

  Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.

 • Daliile Hawaii

  O explozie de culori si prospetime, aceasa varietate de dalie cu aspect exotic atrage din prima clipa prin amestecul de roz, alb si galben, dar si prin frumusetea eleganta.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • (P) Frumusetea benzilor LED

  De multe ori am vazut fie intr-un film, fie intr-o revista home&deco, efecte luminoase cu un deosebit impact la interior. Acele lumini care reuseau intr-o maniera foarte discreta sa lumineze un detaliu de design sau de décor, ajungand in acest fel sa evidentieze frumusetea si eleganta unei incaperi in ansamblul ei.

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam