Frumusetea Romei

Pomul are dimensiuni mijlocii, formeaza coroana destul de rara.
Fructele sunt mijlocii, sferic-turtite, sau tronconice, uneori asimetrice. Pielita are culoarea rosie-visinie intensa. Pe partile umbrite se observa uneori culoarea de baza, care este galbena. In pielita se observa puncte albicioase mici, rare, mai vizibile pe partile intens colorate.
Pulpa este galbuie-albicioasa, consistenta, suculenta, cu gust dulce, placut acidulata si cu aroma slaba.
Soiul este putin pretentios fata de sol, destul de rezistent fata de ger, boli si paianjeni. Fructele sunt rezistente la transport si se matureaza esalonat.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

  Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Crinul asiatic Elodie

  Elegant, rezistent, cu un aspect estetic deosebit, flori mari, duble, de un roz palid, aceasta varietate de crin asiatica mai are un avantaj major pentru cei alergici: este un tip de crin fara polen, asa ca oricine se poate bucura de frumusetea lui.

 • (P) Frumusetea benzilor LED

  De multe ori am vazut fie intr-un film, fie intr-o revista home&deco, efecte luminoase cu un deosebit impact la interior. Acele lumini care reuseau intr-o maniera foarte discreta sa lumineze un detaliu de design sau de décor, ajungand in acest fel sa evidentieze frumusetea si eleganta unei incaperi in ansamblul ei.

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam