Fuctele de padure, printre principalele super alimente

Fructele de padure au capatat recunoastere internationala in special datorita anumitor marci de sucuri. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca nu exista modalitate mai simpla si sanatoasa de a profita de beneficiile lor decat consumandu-le ca atare.  Zmeura, coacazele si afinele contin cea mai mare doza de vitamina C din natura. Daca v-ati facut provizii pentru sezonul rece, congelandu-le si chiar conservandu-le in miere, acum a sosit vremea sa va bucurati putin cate putin de gustul lor. 

Aceste fructe sunt  surse importante de minerale si antioxidanti, care ajuta la hranirea si protectia celulelor si a intregului organism. Se poate spune, totusi, ca dintre toate, afinele s-au impus pe piata ca cea mai incantatoare forma de antioxidanti, preferata tuturor varstelor.

Fuctele de padure sunt indicate indeosebi celor care tin dieta pentru ca unele au foarte putin zahar (zmeura, capsunile si piersicile), multe fibre (macesele, nucile verzi si fructul pasiunii), ajuta la scaderea colesterolului (avocado), au foarte putine calorii (pepenele rosu) si multe proteine (caisele uscate, prunele si strugurii).

Fructele de padure contin doar 20 de kilocalorii la 100 de grame si toti nutrientii pe care e posibil sa vi-i aduca vegetalele. Din aceste motive, se gasesc pe primul loc in topul celor mai bune fructe. O ceasca plina cu afine, zmeura, coacaze sau mure este doza ideala de vitamine si minerale de care avem nevoie in fiecare zi.

Urcarea afinelor pe prima pozitie in topul preferintelor consumatorilor de fructe de padure, se datoreaza reclamei facute acestora de nutritionisti, ale caror recomandari s-au sprijinit pe concluziile unor studii privind combaterea anumitor boli, precum cancerul, accidentele vasculare etc.

Sursa foto: pixabay.com

I. C.

Articole asemănătoare