Fursecuri cu ceai verde

Ingrediente:
 
150 g faina
2-3 linguri de cafea ceai verde concentrat
125 g unt
150 g zahar
2 oua
sare
 
Mod de preparare: ouale se sparg intr-un bol, se adauga zaharul si jumatate de lingurita de sare, mixand totul pana cand amestecul este omogen. Se adauga untul topit, amestecand bine, apoi se pune treptat faina cernuta, continuand sa amestecati. Ceaiul verde rece (cat de tare va place, dar fara zahar) se adauga doar la final, cand toate ingredientele sunt bine incorporate, si se amesteca usor pana cand aluatul capata o culoare placuta, deschisa. Se intinde si se taie forme cu un pahar, care se pun la copt pe o tava cu hartie de copt, bagata in cuptorul bine incins la 210 grade. Se lasa pentru 10-15 minute, pana cand isi schimba putin culoarea si sunt putin rumenite. Se servesc dupa ce s-au racit.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Ceai verde cu menta si miere

    O bautura perfecta pentru zilele calduroase de vara, cand prospetimea mentei si notele dulci ale mierii completeaza gustul cu note putin amarui de ceai verde. Puteti pregati un ceai mai tare, dupa gust.

  • Limonada cu ceai verde sau negru

    Un pahar de limonada rece si aromata, cu putina miere sau zahar, este excelenta atunci cand temperaturile de afara au crescut. Dar in aceasta varianta puteti adauga cateva pliculete de ceai verde sau negru (alegeti marca preferata) pentru un plus de energie si aroma. Se serveste rece, cu gheata.

  • Salata de fructe cu ceai verde

    Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

  • Smoothie cu ceai verde, spanac si banana

    Ceaiul verde este o bautura excelenta si sanatoasa atunci cand este baut simplu, cu sau fara indulcitor, dar fiind baza acestui smoothie ii ofera consistenta si o aroma speciala.

  • Bautura cu ceai verde, lamaie si menta

    Racoritoare, sanatoasa, ideala daca va place gustul de ceai verde, cu notele sale usoare de tanin, vegetale, usor de remarcat, intr-o reteta pentru o bautura de vara.