Gastronomia africana

 Gastronomia africana este foarte variata si se adreseaza tuturor celor care doresc sa experimenteze mancaruri sanatoase si totodata savuroase.

Bucataria africana va ofera posibilitatea sa descoperiti bunul gust al retetelor simple si practice ce sunt preparate dupa reguli stravechi transmise din generatie in generatie de decenii.

Ingredientele comune ce dau un gust inconfundabil mancarurilor traditionale africane sunt foarte numeroase:

Legume: Yams, gulie, pepene verde, Cassava, arahide, Black-eyed Peas, porumb dulce, cartofi dulci;

Carne: de pui, de porc, de vita, peste din soiuri locale;

Mirodenii: usturoi, piperul Melegueta din Africa de Vest (sau se utilizeaza cardamonul ca un substitut al acestuia), cuisoare, boabe de piper negru, nucsoara, sofran de India, amestec de pilaf, pulbere de curry;

Altele: lamai, orez;

Iata si o reteta specifica africana:

Ciorba de mazare dulce (est-africana)

Ingrediente:

- 2 cesti de ceapa tocata;

- 2 lingurite de usturoi pisat;

- 1 lingurita de ghimbir proaspat curatat si ras;

- 1 lingurita de sare;

- 1/4 lingurita de piper rosu;

- 1 lingurita de garam masala facut in casa;

- 1/2 lingurita de piper negru macinat;

- 1 lingurita de seminte de coriandru ground;

- 1 lingurita de seminte de chimen ground;

- 1/4 lingurita de cardamon ground;

- 1/8 lingurita de cuisoare ground;

- 1/4 lingurita de scortisoara;

- 1 lingurita de sofran de India;

- 2 rosii tocate;

- 1 cartof dulce, taiat cuburi;

- 3 si 1/2 cani de apa;

- 3 cesti de mazare verde proaspata;

Intr-o oala se fierb inabusite ceapa si usturoiul, timp de 5-10 minute. Se amesteca cu ghimbirul, cu sarea, condimentele si toate se gatesc pentru cateva minute, amestecand ingredientele cat mai des.

Se adauga rosiile si cartofii dulci alaturi de o cana si jumatate de apa si se amesteca in continuare.

Se adauga 2 cesti de mazare si se lasa timp de 10 minute la fiert. Se ia de pe foc si se mai adauga 2 cani de apa.

Compozitia se amesteca in blender pana ce ajunge la consistenta piureului de cartofi. Dupa acest pas se pune in oala, se adauga ultima ceasca de mazare si se gateste la foc mediu timp de 3-5 minute.

Africa este considerata leaganul umanitatii, fiind un continent unde culturile si mediile cu multiple influente au dat nastere unor arome si gusturi unice.

Articole asemănătoare

  • Cinci citrice pentru un desert de vara

    Portocalele rosii sunt zemoase, cu un gust mai acrisor decat portocalele obisnuite, si cu siguranta multi suntem obisnuiti mai curand cu sucul la cutie decat cu fructul in sine. Sunt portocale bune si pentru prajituri sau tarte, acele note putin acide, racoritoare, facandu-le sa aiba un gust cu adevarat aparte.

  • Cartoful lui Parmentier

    Daca nu ar fi fost eforturile nutritionistului si dieteticianului Antoine Augustin Parmentier (1737-1813) poate ca Franta ar fi adoptat mai tarziu cartoful, poate niciodata.

  • Plante de birou usor de ingrijit

    Arborele de jad este perfect pentru birou, fie ca il cumparati pentru dumneavoastra, fie ca il oferiti in dar.

  • Istoria violetelor africane

    Desi par sa apartina unei lumi exclusiv situate la capatul Pamantului, violetele africane sunt in realitate printre cele mai cunoscute si indragite plante de apartament.

  • Violetele africane, flori de succes pentru interior

    Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii.


Warning: fopen(cache/e181091ea5d02c87f4b60611e84e260e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139