Gradina de iarna - oaza de liniste si de verdeata

Plantele sunt absolut minunate. Ele impodobesc spatiile in care sunt amplasate, redau viata oricarui coltisor, ne linistesc si ne binedispun prin frumusetea petalelor, frunzele si formele deosebite.

Primavara, vara si chiar si toamna timpurie ne putem bucura de aceste podoabe pe terasa sau in gradina, iarna insa, desi aranjam cateva ghivece si pe pervazul ferestrelor, parca nu este acelasi lucru. Parca nu ne simtim ca si cand am fi in inima naturii. Pentru acest lucru exista insa o solutie: serele sau asa numitele “gradini de iarna”.

Plantele care cresc aici preiau diverse functii pe care le indeplinesc si peretii sau ferestrele: ele filtreaza lumina si tin umbra daca este cazul. Au grija de o clima si o ambianta placuta, deoarece ele produc pe langa o buna dispozitie si oxigenul vital oamenilor.

Pentru ca plantele sa se simta bine in “gradina de iarna”, pentru a infrumuseta mediul si pentru a ne bucura privirile este nevoie de respectarea anumitor reguli de baza, acel know-how foarte important. Majoritatea plantelor care cresc intr-o sera sunt exotice, iar acestora trebuie sa le oferim un climat propice.

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare