Grog cu rom si lamaie

Ingrediente:
 
apa plata
miere
1 lamaie mare
rom brun de calitate
 
Mod de preparare: puneti intr-o craticioara la incalzit o jumatate de litru de apa si lasati sa fiarba. Pana incepe sa clocoteasca se toarna in apa sucul de la jumatate de lamaie, doua lingurite de miere, 1-2 paharele de rom brun (dupa gust), amestecand bine dupa fiecare ingrediente. Se mai lasa pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi se indeparteaza recipientul si se lasa putin la racit, apoi se poate turna in cani (este suficient pentru doua portii). Se serveste fierbinte, cu 2-3 felii subtiri de lamaie in fiecare cana de grog.

Foto: cruisebe.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Cocktail de vara cu rom si cidru

    O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu rom si coniac

    Un mix de arome cu mirodenii si putin suc de lamaie, este un cocktail care se serveste fierbinte, eventual intr-o cana cu motive de Craciun, pentru o seara placuta alaturi de prieteni.