HIBISCUS

HIBISCUS-Trandafir japonez  Trandafir japonez

Familia: Malvaceae
Aspect: Tufa
Perioda de inflorire: Primavara - vara
Expunere:Plina lumina
Udare: Abundenta

Contine apoximativ 3000 de specii, care au frunze lucioase, verzi si flori exotice, colorate.

Cultivare: usoara. In fiecare an, in martie, trebuie mutate in alte vase, intr-un compost de buna calitate. Trebuie ferite de razele directe ale soarelui, dar le este necesara lumina. Au nevoie de o udare abundenta, in special in perioadele foarte calde. Trebuie sa se administreze un ingrasamant lichid la fiecare 2-3 saptamani. Iarna trebuie sa fie tinute la lumina si la o temperatura de peste 10 C.

Reproducere: Se reproduc prin butasi obtinuti intre aprilie si august. Se planteaza intr-un compost amestecat cu nisip grosier, la o temperature de 21 C. Speciile anuale se seamana in martie intr-un compost pentru seminte, la o temperatura de 13-16 C.

Specii si soiuri: Hibiscus rosa-sinensis, hibiscus schizopetalus, hibiscus trionum, hibiscussyriacus. 
 

Articole asemănătoare

 • Hibiscus Matilda

  Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

  Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.

 • Plante de interior: Hibiscus

  Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara