HIBISCUS

HIBISCUS-Trandafir japonez  Trandafir japonez

Familia: Malvaceae
Aspect: Tufa
Perioda de inflorire: Primavara - vara
Expunere:Plina lumina
Udare: Abundenta

Contine apoximativ 3000 de specii, care au frunze lucioase, verzi si flori exotice, colorate.

Cultivare: usoara. In fiecare an, in martie, trebuie mutate in alte vase, intr-un compost de buna calitate. Trebuie ferite de razele directe ale soarelui, dar le este necesara lumina. Au nevoie de o udare abundenta, in special in perioadele foarte calde. Trebuie sa se administreze un ingrasamant lichid la fiecare 2-3 saptamani. Iarna trebuie sa fie tinute la lumina si la o temperatura de peste 10 C.

Reproducere: Se reproduc prin butasi obtinuti intre aprilie si august. Se planteaza intr-un compost amestecat cu nisip grosier, la o temperature de 21 C. Speciile anuale se seamana in martie intr-un compost pentru seminte, la o temperatura de 13-16 C.

Specii si soiuri: Hibiscus rosa-sinensis, hibiscus schizopetalus, hibiscus trionum, hibiscussyriacus. 
 

Articole asemănătoare

 • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

  Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

  O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

 • Hibiscus Matilda

  Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.