Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

HIBISCUS

flori, ingrasamant flori, seminte hibiscus trionum, nisip, flori de hibiscus, specii de flori, butasi trandafir, soiuri de flori, japonez, lumina, flori cu frunze, iarna, cultivare, soiuri trandafir, seminte hibiscus

HIBISCUS-Trandafir japonez  Trandafir japonez

Familia: Malvaceae
Aspect: Tufa
Perioda de inflorire: Primavara - vara
Expunere:Plina lumina
Udare: Abundenta

Contine apoximativ 3000 de specii, care au frunze lucioase, verzi si flori exotice, colorate.

Cultivare: usoara. In fiecare an, in martie, trebuie mutate in alte vase, intr-un compost de buna calitate. Trebuie ferite de razele directe ale soarelui, dar le este necesara lumina. Au nevoie de o udare abundenta, in special in perioadele foarte calde. Trebuie sa se administreze un ingrasamant lichid la fiecare 2-3 saptamani. Iarna trebuie sa fie tinute la lumina si la o temperatura de peste 10 C.

Reproducere: Se reproduc prin butasi obtinuti intre aprilie si august. Se planteaza intr-un compost amestecat cu nisip grosier, la o temperature de 21 C. Speciile anuale se seamana in martie intr-un compost pentru seminte, la o temperatura de 13-16 C.

Specii si soiuri: Hibiscus rosa-sinensis, hibiscus schizopetalus, hibiscus trionum, hibiscussyriacus. 
 

Alte articole

Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus
Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.
Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune
Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.
Explozia de culori din GradinaMea
Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina
Plante de interior: Hibiscus
Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara
Ice tea cu rodii si hibiscus
In fiecare vara fugim dupa umbra si racoare. Mancam mai multe salate ca de obicei pentru a avea un organism rezistent si ca desert alegem din diversele sortimente de inghetate ce ne inconjoara in anotimpul cald.