HIBISCUS

HIBISCUS-Trandafir japonez  Trandafir japonez

Familia: Malvaceae
Aspect: Tufa
Perioda de inflorire: Primavara - vara
Expunere:Plina lumina
Udare: Abundenta

Contine apoximativ 3000 de specii, care au frunze lucioase, verzi si flori exotice, colorate.

Cultivare: usoara. In fiecare an, in martie, trebuie mutate in alte vase, intr-un compost de buna calitate. Trebuie ferite de razele directe ale soarelui, dar le este necesara lumina. Au nevoie de o udare abundenta, in special in perioadele foarte calde. Trebuie sa se administreze un ingrasamant lichid la fiecare 2-3 saptamani. Iarna trebuie sa fie tinute la lumina si la o temperatura de peste 10 C.

Reproducere: Se reproduc prin butasi obtinuti intre aprilie si august. Se planteaza intr-un compost amestecat cu nisip grosier, la o temperature de 21 C. Speciile anuale se seamana in martie intr-un compost pentru seminte, la o temperatura de 13-16 C.

Specii si soiuri: Hibiscus rosa-sinensis, hibiscus schizopetalus, hibiscus trionum, hibiscussyriacus. 
 

Articole asemănătoare

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

  Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.

 • Explozia de culori din GradinaMea

  Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina

 • Plante de interior: Hibiscus

  Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara

 • Ice tea cu rodii si hibiscus

  In fiecare vara fugim dupa umbra si racoare. Mancam mai multe salate ca de obicei pentru a avea un organism rezistent si ca desert alegem din diversele sortimente de inghetate ce ne inconjoara in anotimpul cald.