Hortensia Annabelle - mult alb pentru gradina

Flori mari, de un alb proaspat, inflorescentele ce par bulgari avand petale numeroase, mici si dese, un arbust va avea nevoie de ingrijire speciala dar va va recompensa prin efectul decorativ extraordinar, una dintre cele mai populare hortensii daca sunteti un fan al acestor hortensii uneori atat de pretentioase. Dintre varietatile de hortensii aceasta Annabelle (numele denota prin el insusi eleganta si farmec) este una dintre cele mai frumoase si mai populare, iar orice gradina, fie oricat de modesta, va deveni odata cu primele flori un spatiu de care va veti desparti cu greu. In general veti intalni hortensii multicolore, dar aceasta iese in evidenta tocmai prin albul puternic. 
 
Creste normal pentru o hortensie, depasind un metru inaltime si poate sa ajunga pana la 1,5 metri, chiar si peste, dar are nevoie de un spatiu circular generos pentru a se dezvolta in voie (asa ca este bine ca de la bun inceput sa ii alegeti locul potrivit). Are nevoie de soare sau de un loc unde se gaseste in semi-umbra, neaparat in afara curentilor reci de aer - mai ales cand planta este la inceputul perioadei de aclimatizare si crestere - si trebuie udata frecvent si abundent. Spre deosebire de alte soiuri hortensiile iubesc apa, asa ca mai ales in primele luni nu uitati sa o udati cat mai des. Se poate planta toamna sau primavara, si ar trebuie sa infloreasca de la inceputul verii, poate mai modest in primul an, insa ulterior va fi un adevarat spectacol de inflorescente imaculate. Si daca vreti sa plantati mai multe exemplare nu uitati de spatiul necesar intre ele, cel putin doi metri pentru a se dezvolta armonios si pentru ca efectul vizual sa fie mai puternic. 
 
Rezista bine atat la seceta cat si la ger, insa este recomandat sa ii indepartati periodic portiunile uscate si supravegheati cu atentie frunzele si tulpinile arbustului pentru orice semne de boala. 

Foto: whiteflowerfarm.com

 


Articole asemănătoare

 • Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

  Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.

 • Liliacul Primrose

  Liliacul ramane una dintre cele mai populare alegeri pentru gradina, deoarece este relativ usor de ingrijit si plantat, rezista mult in timp, inflorescentele sunt viu colorate, cu un parfum ce domina totul si transforma orice colt si orice spatiu intr-un spectacol de prospetime si eleganta.

 • Trandafirii Coffee Break

  Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina.

 • Narcisele Rip van Winkle - galbenul perfect pentru gradina

  Este unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri de narcise pentru aspectul estetic, parfumul usor si delicat, felul in care acopera orice spatiu verde cand sunt plantate in palcuri si faptului ca sunt usor de plantat si ingrijit.

 • Tigrinum - crinul tigrat pentru gradina ideala

  Un soi oriental de crin de o rara distinctie, Tigrinum este imediat recunoscut datorita petalelor sale de un portocaliu deschis, intens, cu numeroase pete intunecate, de forma rotunda, model decorativ care va face din orice buchet si cu atat mai mult din orice gradina un adevarat spectacol exotic.