Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Iasomie

flori, plante, pamant de flori, paduchii la plante, specii de flori, plante de toamna, soiuri de flori, insecticide, flori toamna, inflorire toamna, lumina, seminte de plante, plante umbra, udare, plante flori

      Iasomie                                                   

 Jasminum

Familia: Oleaceae
Aspect: Arbust
Perioada de inflorire: iunui-iulie
Expunere: Plina lumina, penumbra
Udare: Medie

 

 

Specii si soiuri: Iasminum polyanthum, Jasminum primulinus, Iasminum mesnyi, Iasminum rex, Iasminum nudiflorum.


Iasomia este un arbust cu flori foarte frumoase. Florile sunt mari sau marunte, albe, semibatute sau batute, cu parfum placut care se accentueaza spre seara. Iasomia creste foarte repede. Este putin pretentioasa, rezistenta la umbra, dar se dezvolta mai bine in locuri deschise insorite.

Se inmulteste prin lastari, butasi, seminte si prin divizarea tufei. Semintele fiind marunte se pun la adancime foarte mica, acoperindu-se cu un strat subtire de pamant.

Compostul trebuie udat abundent, iar temperatura mentinuta intre 18 -21 grade Celsius.

Taierea se face dupa inflorire, deoarece florile la iasomie se fpormeaza pe lastarii anului precedent. Iasomia se planteaza primavara de timpuriu sau toamna la o distanta de 1,5 m de celelate plante din jurul sau.

Paduchii verzi care ataca iasomia se elimina cu insecticide pe baza de piretru. 
 

Alte articole

Cele mai parfumate soiuri de iasomie
Privita din perspectiva calitatilor olfactive iasomia pare de neintrecut. De la mirosul suav, cald si exotic, pana la mitul actual care ii venereaza aceste caracteristici nu a fost decat un singur pas.
Invata sa transformi florile din gradina in parfum
Pentru a ajunge unde este acum, omenirea a fost calauzita in istorie printre multe altele si de miros, in senul larg al termenului.
Plante care iubesc razele directe ale soarelui
Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.
Depozitarea condimentelor in locuri sigure
Pentru ca ceea ce gatim sa aiba un gust bun si efectul asteptat, este important sa cumparam condimente cat mai proaspete
Beneficiile aduse parului utilizand tratamentele cu ulei cald
Desi poate nu ati folosit pana acum un tratament cu ulei cald pentru par, de acum inainte le puteti intrebuinta pentru ca ii ofera parului multe beneficii. Tratamentul pentru par cu ulei cald il puteti realiza cu usurinta la dumneavoastra acasa.