Importanta vitaminelor pentru organism

 

 Vitaminele ajuta la reglarea metabolismului, la conversia de grasimi si hidrati de carbon in energie, dar si la formarea sistemului osos si tesuturilor.

Vitamina A joaca un rol important pentru vedere.

Complexul de vitamina B imbunatateste rezistenta organismului la stres, ajuta procesul de digestie si este folositor pentru un tonus muscular bun si o piele sanatoasa. In plus, reduce spasmele musculare, crampele, senzatiile de amorteala la nivelul membrelor si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Vitamina C ajuta la construirea tesuturilor si consolidarea sistemului imunitar.

Vitamina D este folositoare pentru masa osoasa.

Vitamina E este considerata cea mai eficienta deoarece mentine membrana organismului intracelular la un nivel optim si previne leziunile tisulare cauzate de oxidare.

Vitamina K este importanta pentru coagularea sangelui si pentru metabolismul osos.

Bioflavonoidele au proprietati antioxidante, antiinflamatoare, antialergenice, antivirale si anticancerigene.

Supradozajul de vitamine poate produce unele efecte secundare. In aceste conditii este indicat ca inainte de a urma un tratament sa va consultati cu medicul de familie.

Un aport excesiv de vitamina A poate fi daunator pentru oase si piele, provocand o senzatie de slabiciune si fragilitate.

Dozele mari de niacina pot provoca leziuni hepatice, ulcer peptic si eruptii cutanate.

Toxicitatea vitaminei B6 poate deteriora nervii senzoriali.

Exista si un risc asociat cu consumul in exces a vitaminei D.

Articole asemănătoare

 • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

  Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.

 • Vitaminele ne dau pofta de mancare?

  Vitaminele imbunatatesc functia imunitara si au un rol foarte important, impreuna cu enzimele, in transformarea hranei in energie pentru organism. Functiile vitaminelor sunt complexe

 • Iodul si importanta lui in organism

  Exista multe lucruri interesante si putin cunoscute privitoare la importanta iodului in organism. Descoperit in anul 1811 de catre Bernard Courtois, elementul chimic determina cercetatorii in anii urmatori sa il incadreze printre nutrientii esentiali.

 • Tratamente naturiste pentru fata: peeling cu migdale

  Ingrijirea corporala este foarte importanta, atat pentru aspectul exterior cat si pentru sanatatea organismului. Orice persoana ar trebui sa tina cont de acest lucru, deoarece frumusetea si sanatatea ne fac sa ne

 • Pesti si crustacee sanatoase pentru organism si mediu

  Carnea de peste si crustaceele sunt recomandate de nutritionisti in cadrul dietelor care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus dar si acele diete care sunt benefice pentru organism si impun la randul lor un stil general de viata sanatos.