Ingrijirea pielii cu miez de nuca
Miezul de nuca, intalnit si intrebuintat cel mai adesea in preparate culinare, este folosit si in componenta unor produse cosmetice ce aduc beneficii uimitoare pielii noastre.
In industria frumusetii, miezul de nuca isi are utilizarea la revigorarea parului si ajuta la intretinerea tenurilor grase.
Pentru pregatirea unui astfel de preparat, aveti nevoie de 2-3 nuci mari.
Le pisati uniform si apoi le amestecati cu cateva lingurite de apa calda. Le amestecati pana formeaza o pasta alba. Dupa aceea, aplicati pe fata si pe decolteu. Masati portiunile respective cu miscari circulatorii.
Efectele rezultate constau in:
- improspatarea tenului;
- stimularea circulatiei sanguine;
- curatirea in profunzime, stratul de celule moarte de la nivelul epidermei fiind indepartat;
Uleiul extras din miezul de nuca are un mare continut de acizi grasi si este utilizat in prepararea sapunurilor de lux si a sampoanelor pentru par.
Mai puteti prepara un exfoliant pentru corp cu nuca, ideal in ingrijirea pielii. Se zdrobesc cateva miezuri de nuca. Apoi se lasa sa se inmoaie timp de 30 de minute intr-o cana cu lapte.
Dupa ce a trecut acest timp, se adauga 2 linguri de miere.
Cu amestecul facut se maseaza pielea cu delicatete inainte sau in timpul dusului. Rezultatele care nu vor intarzia sa apara sunt unele bune - piele fina si supla.
Continutul de proteine din lapte hraneste intens pielea.
Iar mierea - un antioxidant narural - contribuie la revigorarea si luminozitatea pielii cu aspect obosit.
Uleiurile din miezul de nuca au proprietatea de a hrani pielea in profunzime.
Acest amestec este indicat si pentru exfolierea tenului, mai ales daca este unul uscat sau mixt.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salata cu fructe de toamna
Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.
-
Salata de primavara cu morcovi, nuci si stafide
Poate fi o gustare plina de savoare, o cina usoara cu fibre si vitamine, sau de ce nu un desert inedit. Puteti folosi miez de nuca, migdale crude sau prajite, nuci pecan, practic orice combinatie este permisa pentru un plus de savoare.
-
Salata de iarna cu citrice si miez de nuca
Citricele sunt bune in orice perioada a anului, fie doar pentru cantitatea generoasa de vitamina C, dar in aceasta salata vor oferi organismului un gust delicios, un plus de energie si putine calorii. Buna pentru o gustare sau ca un aperitiv inedit.
-
Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate
Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.