Ingrijirea pielii cu miez de nuca

 Miezul de nuca, intalnit si intrebuintat cel mai adesea in preparate culinare, este folosit si in componenta unor produse cosmetice ce aduc beneficii uimitoare pielii noastre.

In industria frumusetii, miezul de nuca isi are utilizarea la revigorarea parului si ajuta la intretinerea tenurilor grase.

Pentru pregatirea unui astfel de preparat, aveti nevoie de 2-3 nuci mari.

Le pisati uniform si apoi le amestecati cu cateva lingurite de apa calda. Le amestecati pana formeaza o pasta alba. Dupa aceea, aplicati pe fata si pe decolteu. Masati portiunile respective cu miscari circulatorii.

Efectele rezultate constau in:

- improspatarea tenului;

- stimularea circulatiei sanguine;

- curatirea in profunzime, stratul de celule moarte de la nivelul epidermei fiind indepartat;

Uleiul extras din miezul de nuca are un mare continut de acizi grasi si este utilizat in prepararea sapunurilor de lux si a sampoanelor pentru par.

Mai puteti prepara un exfoliant pentru corp cu nuca, ideal in ingrijirea pielii. Se zdrobesc cateva miezuri de nuca. Apoi se lasa sa se inmoaie timp de 30 de minute intr-o cana cu lapte.

Dupa ce a trecut acest timp, se adauga 2 linguri de miere.

Cu amestecul facut se maseaza pielea cu delicatete inainte sau in timpul dusului. Rezultatele care nu vor intarzia sa apara sunt unele bune - piele fina si supla.

Continutul de proteine din lapte hraneste intens pielea.

Iar mierea - un antioxidant narural - contribuie la revigorarea si luminozitatea pielii cu aspect obosit.

Uleiurile din miezul de nuca au proprietatea de a hrani pielea in profunzime.

Acest amestec este indicat si pentru exfolierea tenului, mai ales daca este unul uscat sau mixt.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate

    Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.

  • Salata de vara cu afine si miez de nuca

    O reteta de salata diferita de cele clasice, cu arome de afine dulci si miez de nuca.

  • Salata cu fructe de padure, sfecla si miez de nuca

    Plina de culori si arome, transformand un bol intr-un spectacol cromatic, este o reteta in care gusturile dulci-acrisoare sunt completate de cel de sfecta si nuca.

  • Smoothie cald cu banana, miez de nuca si scortisoara

    O combinatie intre aromele exotice, de sarbatoare, aduse de scortisoara si vanilie, alaturi de aroma dulce a bananelor, nuci si curmale. O bautura fierbinte pentru o zi rece de iarna, plina de vitamina B, omega 3, nutrienti si antioxidanti.

  • Miezul de nuca pentru sanatate

    Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural