Intrebari despre herpes si tratamente naturiste


De cate ori ne este greata exista pericolul sa ne apara un herpes? Este doar un zvon intiparit in mintea multora sau chiar se intampla lucrul acesta?

Cuvantul "herpes" provine din limba greaca si desemneaza o boala infectioasa, care se declanseaza din cauza anumitor virusi.

Raspandire
Herpesul poate fi contactat inca de la varste fragede - mama/copil - virusul  ajungand in corp prin saliva.

Odata infectat, pentru totdeauna infectat
98% din populatie au acest virus in corp, acesta fiind insa inactiv. In cazul in care sistemul imunitar devine slabit, virusul devine activ numaidecat. Factorii care il pot declansa sunt stresul, greata, frica, febra, schimbarea climei. Este intr-adevar adevarat: cine poarta acest virus, iar la un moment dat ii este greata herpesul va iesi cu siguranta in afara.

Cum se manifesta herpesul?
Inainte de aparitia herpesului, zona in care va iesi incepe sa "arda", existand si mancarimi. Dupa o zi sau doua herpesul de langa buza (Herpes Simplex Labialis) "erupe" cu o vezicula tipica plina de lichid, care se usuca de regula dupa 2 - 10 zile transformandu-se intr-o crusta galbuie. Sistemul imunitar elimina astfel virusii, in timp ce aceia care sunt in continuare in organism "adorm" si devin inactivi o anumita perioada de timp, pana cand exista o alta posibilitate de a iesi la suprafata.

Tratamente naturale
Impotriva herpesul exista multe medicamente si unguente in toate farmaciile. Este bine sa apelam si la cele din plante naturale, deoarece sunt mult mai sanatoase, dar si eficiente. Uleiul din planta Melisa este unul dintre aceste remedii foarte bune. Se pun cateva picaturi de ulei de mai multe ori pe zi pe vezicule, iar efectul se va vedea repede. Foarte buna este si tinctura de Melisa, care se prepara din 10 g frunze, care se lasa inmuiate timp de doua saptamani in 0,1 l alcool de 70º. Si aceasta tinctura se aplica in zona infectata de cateva ori pe zi. Atentie insa, aceasta poate sa arda!

Musetelul si cimbrul sunt de asemenea mijloace naturiste foarte bune  pentru a combate infectia. Preparati un ceai din aceste ierburi, lasati-l sa se raceasca, iar apoi cu o bucata curata de panza aplicati pe vezicule.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Tratamente si remedii naturiste cu busuioc

    Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.

  • Oregano si medicina naturista

    Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Plante medicinale impotriva simptomelor de raceala

    Inainte de a apela la ajutorul medicamentelor din farmacii, daca simptomele racelii nu sunt severe, atunci este bine sa incercam si leacurile naturiste

  • Hidratare de iarna pentru piele. Masca faciala cu cacao pudra

    Pentru a intampina cum se cuvine sarbatorile de iarna trebuie sa tinem cont si de tehnicile si tratamentele naturiste de infrumusetare preparate in casa. Fiindca in zilele friguroase ale iernii pielea are de suferit, va recomandam urmatoarea masca faciala cu cacao pudra.


Warning: fopen(cache/344fb7b0692fa1feb15e4d230e7603c0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139