Lacul artificial din gradina

Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea sau pentru a face o baie in apa cristalina.

Apa nu reprezinta o atractie doar pentru pasari. Nicaieri nu gasim o diversitate mai mare in ceea ce priveste lumea animalelor si cea a plantelor ca in apa. Astfel aici gasim insecte, gandacei, broscute, crustacee, tritoni si multe alte vietuitoare.

Din nefericire nu toate lacurile, elesteele, bazinele sau raurile sunt curate asa cum ar trebui, astfel incat aceasta diversitate spectaculoasa de vietuitoare sa poata supravietui.

Astfel de mini-lacuri pot inlocui biotopuri acvatice secundare, spre exemplu o balta mai mare formata dupa ploaie intr-o urma adanca lasata in noroi de o masina grea. Acest lucru se poate intalni pe drumurile de padure.

Cu putin efort putem amenaja in propria gradina o oaza prielnica pentru vietuitoarele lumii acvatice. Cate animalute isi vor gasi aici locasul, depinde foarte mult de mediu. Diversitatea in acest sens prezenta in lacul artificial din gradina poate fi surprinzator de mare.


Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Craitele din soiul Fantastic

    Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

  • Despre iarna, plante de apartament si boli

    In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

  • Plante aromatice din propria gradina

    Odata cu venirea toamnei activitatile din gradina sunt tot mai rare. Plantele asteapta venirea iernii pentru a se odihni dupa un sezon productiv si gradinarii zabovesc ceva mai mult timp in casa, admirand peisajul ruginiu de toamna din fata casei.


Warning: fopen(cache/4c3e98f3beb70bf354856efda1112c09) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139