Laleaua Little Beauty

O varietate cu siguranta neobisnuita de lalea, aceasta Little Beauty ar putea sa para unui gradinar mai putin experimentat orice altceva decat un soi de lalele. Sunt insa la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara. Din fericire in pofida aspectului exotic sunt flori usor de cultivat si intretinut, rezista bine la frig si daunatori, asa ca va puteti schimba rapid gradina cu un palc de Little Beauty, singure sau alaturi de alte flori in nuante complementare. 
 
Alegeti un loc din gradina cu soare, sol cu drenare buna, si nu uitati ca si acest soi de lalele va necesita udare frecventa, fara insa a exagera (este esential pentru ele ca radacinile sa nu stea prea mult in umezeala). Daca au lumina si apa se dezvolta repede, se prind usor, iar inflorescentele vor fi mari pentru dimensiunile acestor flori, viguroase si in nuante intense. Curatati periodic solul din jur, indepartand buruienile si de fiecare data trebuie sa taiati florile uscate. Se recomanda plantarea toamna, in septembrie sau octombrie, iar in anii mai caldurosi puteti merge pana in noiembrie.  

Foto: humphreysgarden.com
 
 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Laleaua Princess Unique

  Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Little Girl

  Varietate de lalele usor de intretinut si perfecta pentru incepatori, Little Girl este un soi cu aspect delicat, cu inflorescente alungite de o nuanta aparte, pastelata, un roz deschis foarte fin in care veti gasi si note de alb crem.