Laleaua Little Beauty

O varietate cu siguranta neobisnuita de lalea, aceasta Little Beauty ar putea sa para unui gradinar mai putin experimentat orice altceva decat un soi de lalele. Sunt insa la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara. Din fericire in pofida aspectului exotic sunt flori usor de cultivat si intretinut, rezista bine la frig si daunatori, asa ca va puteti schimba rapid gradina cu un palc de Little Beauty, singure sau alaturi de alte flori in nuante complementare. 
 
Alegeti un loc din gradina cu soare, sol cu drenare buna, si nu uitati ca si acest soi de lalele va necesita udare frecventa, fara insa a exagera (este esential pentru ele ca radacinile sa nu stea prea mult in umezeala). Daca au lumina si apa se dezvolta repede, se prind usor, iar inflorescentele vor fi mari pentru dimensiunile acestor flori, viguroase si in nuante intense. Curatati periodic solul din jur, indepartand buruienile si de fiecare data trebuie sa taiati florile uscate. Se recomanda plantarea toamna, in septembrie sau octombrie, iar in anii mai caldurosi puteti merge pana in noiembrie.  

Foto: humphreysgarden.com
 
 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Daliile Little Robert, frumusete exotica pentru orice gradina

  Varietate de dalie bicolora cu inflorescente mari, in nuante intense si proaspete, buna pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, Little Robert se poate cultiva direct in pamant sau in ghivece si jardiniere.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.