Lalele imperiale Rubra Maxima

O varietate de lalea imperiala de o impresionanta frumusete, cu inflorescente mari de un rosu-portocaliu intens, cald, Rubra Maxima poate sa atinga la maturitate 100 de cm inaltime, este un soi cu aspect exotic si va schimba radical orice gradina. Rezistente si relativ usor de ingrijit, perfecte pentru gradini sau terase atat timp cat au parte de suficient soare, aceste lalele ies in evidenta prin florile in forma de palnie orientata in jos, mari, cu petale avand textura catifelata si colorit puternic. 
 
Se planteaza toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba parte de soare dar se adapteaza bine si in locurile cu semi-umbra, iar solul ideal trebuie sa fie unul fertil, cu drenare buna, eventual putand adauga ingrasaminte inainte de plantare. Se va uda moderat pentru ca radacinile de Rubra Maxima sunt foarte sensibile la umiditatea in exces si pot sa putrezeasca usor. Cum suporta mai greu zilele caniculare se recomanda ca in perioada verii sa fie udate mai des, dimineata sau seara, fara excese insa. Incepe sa infloreasca din aprilie si daca a ajuns deja la maturitate si are un sol bun va continua sa infloreasca pana spre jumatatea sau chiar sfarsitul lunii iunie, iar pe fiecare planta cresc mai multe inflorescente, iar in functie de soare ati putea sa descoperiti si flori in nuante mai deschise, spre galben. Relativ usor de ingrijit si plantat, se adapteaza bine la climatul din tara noastra.

Foto: dutchgrown.com

Articole asemănătoare

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Yellow Baby, lalele galbene pentru cea mai frumoasa gradina

  Varietate pitica de lalele cu inflorescente de un galben intens, puternic, parfum usor si placut, Yellow Baby poate fi acea optiune cromatica plina de prospetime ce va schimba radical o gradina, un balcon sau o terasa.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele