Lemnul Domnului in medicina naturista

O planta medicinala mai putin utilizata, Lemnul Domnului este un mic tufis ce creste spontan, preferand terenurile aride, are frunze inguste si franjurate, flori galbene dispuse in ciorchini, fiind inconjurat de un parfum aromat, distinct si discret. Poate fi cultivat in gradini, nu necesita multa ingrijire, si este utilizat adesea in bucatarie pentru frunzele sale cu gust picant, perfecte pentru aromatizarea carnii (cea de vitel este ideala). Intalnit adesea in Italia, poate fi aclimatizat relativ usor atat timp cat are mult soare si multa caldura, reusind sa se adapteze si pe soluri unde alte plante nu rezista prea multa vreme. Dar Lemnul Domnului (Artemisia Abrotanum) este utilizat si ca planta medicinala, si il veti intalni sub forma de ceai sau pulbere. 
 
Ce afectiuni puteti trata cu Lemnul Domnului 
 
- ceaiul este recomandat celor care sufera de insuficienta hepatica, este un util adjuvant in cursul tratamentului. Se beau una sau doua cani pe zi, cu putina miere daca gustul este prea puternic
- infuzia concentrata are efect vermifug
- o lingurita de pulbere luata cu 30 de minute inainte de mesele principale va reduce balonarea si va usura digestia
- se recomanda in cazul anemiei o cura de ceai de Lemnul Domnului sau doua lingurite de pulbere in fiecare zi
- pulberea (o lingurita rasa) limiteaza intensitatea si durata migrenelor
- ceaiul de Lemnul Domnului poate fi folosit pentru a clati gura in cazul respiratiei urat mirositoare
- pulberea se poate folosit si pentru comprese, in amestec cu putina apa plata, pusa intr-un tifon curat. Se tine pe plagile care se vindeca mai greu pentru 20-30 de minute
- se fac bai de picioare cu apa calda in care se pune infuzie sau pulbere (un litru de infuzie concentrata sau 3-4 linguri de pulbere). Are usor efect anti-inflamatoriu si relaxant
- ceaiul are efect anti-reumatic

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu tataneasa

    O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice

  • Cartoful in medicina naturista

    Sucul de cartof crud, amestecat in parti egale cu suc proaspat de morcovi si putina apa plata este o sursa de vitamina A si C, amidon, fier, fosfor, cupru si calciu, fiind un remediu naturist recomandat pentru tratarea ulcerului gastric

  • Varza rosie in medicina naturista

    Consumata adesea sub forma de salata (simpla sau cu morcovi, telina, mere), murata, coapta sau calita, varza rosie nu este doar foarte gustoasa ci si un aliment plin de vitamina A, B1, B6, E, multe fibre, multe minerale, asa ca in afara utilizarii in gastronomie o vom intalni adesea in medicina traditionala, naturista, fiind recomandata pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.

  • Tratamente naturiste cu plamanarica

    O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.

  • Tratamente naturiste cu frunze de dafin

    . In medicina naturista frunzele de dafin uscate sau proaspete sunt preparate sub forma de ceaiuri, infuzii sau tincturi, si le puteti culege si pregati acasa daca nu preferati sa cumparati preparatele direct din magazinele de specialitate. Se pot folosi intern sau extern pentru tratarea mai multor afectiuni.