Levantica in bucatarie

levantica

 

 Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Cel mai bine este sa le folositi uscate pentru ca-si pastreaza mai bine aroma si astfel veti utiliza doar o treime din cantitatea pe care o folositi din levantica proaspata.

 

Nu uitati ca levantica face parte din familia mentei si este asemanatoare cu rozmarinul si salvia. Daca este combinata cu oregano, patrunjel, rozmarin sau citrice mancarurile dumneavoastra vor fi minunate.

 

Levantica englezeasca are cea mai dulce aroma dintre toate speciile si este cea mai des folosita in prepararea mancarurilor. Folosirea acestei plante poate fi limitata doar de imaginatia consumatorului. Cheia succesului in gatirea bunatatilor culinare cu levantica este sa experimentati mai intai cu cantitati mici. Totusi daca adaugati prea multa levantica s-ar putea sa va deranjeze parfumul puternic.

 

Pentru a colora inedit salatele dumneavoastra puteti apela tot la levantica. Aceasta poate fi folosita drept substitut pentru rozmarin in diferite retete de paine. De asemenea puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.

 

Pana si in decoratiuni o puteti folosi, daca o pisati marunt o puteti amesteca apoi cu vopsea si veti obtine o culoare minunata pentru interiorul casei dumneavoastra. Tot cu levantica puteti realiza, evident in combinatii cu alte plante de gen, potpuriuri si esente placut mirositoare.

 

Stiati ca si tulpinile lemnoase pot fi utilizate drept frigarui pentru fructe sau peste? Preparatele vor imprumuta putin din aroma levanticii care dupa cum spuneam este cel mai des folosita in locul rozmarinului.

 

Florile de levantica sunt decorul perfect pentru prajituri de genul celor cu  ciocolata sau pentru inghetatele de orice fel. Puteti parfuma si serbeturile cu levantica.

 

O nota se impune, nu mancati florile de levantica luate din florarii sau alte magazine pentru ca de cele mai multe ori acestea sunt tratate cu diverse substante, fie pesticide sau substante de intretinere.

 

Cum alegeti levantica perfecta pentru bucatarie? Cautati florile proaspete cu o culoare intensa. Culegeti-le chiar inainte de folosire. Crengutele de levantica se vor pastra in locuri uscate si intunecate, in pahare cu apa. Daca le preferati uscate, impachetati-le in hartie. Unii le pastreaza in congelator.

 

gradinamea.ro 

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu limeta

    Limeta sau lamaia verde este intalnita tot mai des in bucatarie si nu numai, multi preferand-o pentru gustul placut, proaspat, racoritor, cu note usor amarui, mai putin intens decat al lamaii clasice, dar foarte aromat.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Cartofii in medicina naturista

    Deliciosi in bucatarie, unde stau la baza multor retete foarte populare (si nu doar sub forma de cartofi prajiti), usor de gasit si satiosi, cartofii pot fi folositi si pentru a trata sau preveni o gama larga de afectiuni.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.


Warning: fopen(cache/2e863a638b065219f1c542af2fc2a7d2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139