Limonada cu ceai verde sau negru

Ingrediente:

4-6 pliculete de ceai
1 cana suc de lamaie sau portocala
2-3 linguri de miere
4 cani apa clocotita
felii subtiri de lamaie sau portocala

Mod de preparare: puneti ceaiul la infuzat in patru cani de apa clocotita si lasati acoperit pentru 5-7 minute (sau conforma instructiunilor de pe plic). Cand ceaiul s-a mai racit se adauga si mierea, amestecand bine. Dupa ce infuzia s-a racit se adauga si sucul de lamaie sau portocala, se gusta – se mai pune putina miere daca este nevoie – si se serveste in pahare inalte, cu gheata si felii subtiri de lamaie sau portocala.

Foto: maxpixel.net

 

Articole asemănătoare

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir

    O reteta pentru o bautura rece, cu gust de portocale, note picante date de ghimbir si cele amarui ale ceaiului verde (sau negru) si savoarea perfecta in zilele calduroase.

  • Limonada cu ceai, suc de limeta si scortisoara

    Scortisoara da unei portii de limonada note dulci si exotice, limeta este mai dulce decat sucul clasic de lamaie, iar ceaiul verde sau negru (dupa gust) da un plus de energie si vitalitate.

  • Cocktail cu ceai negru sau verde si vodca

    O bautura cu gust puternic, aromat, mai ales daca folositi un ceai de calitate, organic.

  • Fursecuri cu ceai verde

    Usoare, pufoase, dulci, cu note racoritoare de ceai verde, perfecte ca gustare sau desert.