Lobelia

Lobelia\Familia: Campanulceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Abundenta

Genul Lobelia inglobeaza peste 300 de specii. Sunt plante anuale si perene, rustice sau semirustice. Florile sunt abundente, au forma tubulara si diferite culori.

Cultivare: dificultate medie. Se planteaza in pamant de flori fertil si se uda abundent. Daca cele anuale tolereaza bine soarele, cele perene trebuie asezate la adapost. Trebuie sa fie udate bine si regulat, in special vara. In timpul iernii trebuie le sa fie acperite radacinile cu un strat de frunze uscate.

Reproducere: Speciile anuale se seamana in februarie, in sere incalzite cu cel de la speciile anuale, iar tufele se planteaza in martie - aprilie intr-un compost cu turba.

Pericole: Limacsii sunt dusmanii cei mai de temut ai acestor specii, care pot fi combatuti prin momeli otravite sau prin metode naturale. In cazul unei umiditati prea mari se pot produce boli provocate de ciuperci.

Specii si soiuri: Lobelia cardinalis, Lobelia erinus, Lobelia fulgens, Lobelia siphilitica.si intr-un compost alcatuit din turba si nisip. Speciile perene se pot inmulti atat prin seminte , cat si prin divizarea tufelor. Insamantatul se face asemanator 
 

Articole asemănătoare

 • Alyssum dulce

  Numele latinesc Lobularia maritima prezinta in doua cuvinte ce este esential de cunoscut despre planta asociata, si anume ca florile micute formeaza bulgari sau ciorchini, iar climatul din care provine este cel maritim.

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

 • GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale

  Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci

 • GradinaMea in luna ianuarie

  Chiar daca suntem inca inconjurati de magia sarbatorilor si de cea a iernii in general trebuie sa ne gandim la faptul ca gradina noastra necesita ingrijire si in aceasta perioada

 • Umbra, ajutor sau factor restrictiv pentru plante?

  Gradina este perceputa si descrisa de cele mai multe ori ca o suprafata de pamant pe care se cultiva legume, flori sau pomi fructiferi si care are nevoie de expunere solara cat mai buna pentru a se dezvolta armonios.