Mancare de orez cu dovleac

 O mancare simpla, dar consistenta si care va va ajuta sa va mentineti silueta intr-o forma buna este mancarea de orez cu dovleac.


Dovleacul contine fibre si ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism. Este dietetic si sarac in grasimi, contribuind la scaderea colesterolului.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

400 g dovleac

100 g orez

1 ceapa mica

ulei

sare

verdeata


Modul de preparare:

Dovleacul se taie cubulete.

Se pune la fiert in apa, cat sa il acopere.

Dupa ce a fiert, se paseaza cu ajutorul blenderului.

Ceapa se toaca marunt.

Apoi se pune la calit in putin ulei.

Cand este gata, se adauga orezul.

Se pune si dovleacul pasat, impreuna cu apa in care acesta a fiert.

Se lasa la foc mic, pana ce orezul este fiert.

Apoi se pune si sare.

Se mai adauga verdeata.

Mancarea de orez cu dovleac se poate servi calda, dar si rece, dupa preferinta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Salate gustoase. Salata de orez, cu rosii si ton

    O salata simpla si gustoasa puteti prepara intotdeauna pentru o masa usoara in orice moment al zilei. Va propunem sa degustati salata de orez, cu rosii si ton.

  • Crochete de orez cu legume si marar

    O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.

  • Masca de fata cu dovleac si iaurt pentru pielea uscata

    Vremea rece de afara incepe sa ne afecteze din ce in ce mai mult pielea fetei. De aceea, datoria noastra este sa o protejam impotriva uscarii si altor efecte neplacute. Va propunem astfel sa incercati o masca de fata cu dovleac si iaurt, speciala pentru pielea uscata.

  • Pilaf de orez cu file de peste

    O mancare delicioasa pentru o zi oarecare poate fi reteta de pilaf de orez cu file de peste. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: