Budica de orez cu banane


Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca. Reta ofera o solutie pentru orice zi sau perioada de post din an.  

Ingrediente:
• 1 cana de orez basmati, brun;
• 4 banane medii;
• 2 cani de apa;
• 1 lingurita amidon de porumb;
• 1/2 lingurita sare;
• 1/3 cana de zahar brun;
• 3 cani de lapte de orez;
• 1 lingura de lapte de orez;
• 1/2 lingurita scortisoara, macinata;
• esenta de vanilie;

Mod de preparare:
Se pune orezul la fiert circa 45 de minute, intr-o oala cu capacul pus, impreuna cu cantitatile de apa si sare indicate. Se lasa pe foc pana orezul absoarbe intreaga cantitate de apa. Se toarna cele 3 cani de lapte de orez, zaharul si scortisoara, marindu-se focul si amestecand continuu, cam 10 minute. 

Combina amidonul de porumb cu lingura ramasa de lapte de orez, pana se transforma in pasta, apoi toarna in budinca de pe foc. Mai lasa budinca sa fiarba pana se ingroasa si stinge focul.

La final, paseaza doua banana si adauga-le in budinca cu esenta de vanilie. Amesteca compozitia din nou apoi baga-o la frigider 2 ore.  Cea de-a treia banana se foloseste pentru decorarea budincii la momentul servirii.

Sursa foto:minuterice.com  

I. C.

Articole asemănătoare