Mazarea de zapada

  

 Pisum sativum var. macrocarpon sau Snow Peas, in traducere "Mazarea de zapada", este originara din sudul Europei.

Snow Peas este o leguma neobisnuit de buna si este populara in bucataria asiatica, aceasta fiind un ingredient favorit in prepararea mancarurilor chinezesti.

Atunci cand conditiile sunt potrivite, mazarea creste foarte usor. Are nevoie doar de umiditate si sa fie plantata intr-o anumita perioada.

In cazul in care iernile sunt reci, aceasta trebuie sa fie semanata mai devreme, in primavara, pentru ca solul sa poata fi lucrat.

Acest soi de mazare, ca toate celelalte, este o leguma cu pastai plate ce contin intre 5 si 7 seminte si pot ajunge la o lungime de 2-3 centimetri.

In stare proaspata, mazarea de zapada trebuie sa fie folosita cat mai repede, iar atunci cand este pusa la pastrare se pune in punga de plastic si poate sta refrigerata pana la 3 zile.

Inainte de a fi preparata, mazarea se spala in apa rece.

Pisum sativum var. macrocarpon este bogata in substante nutritive si totodata este o sursa excelenta de vitamina C si vitamina A.

Mai contine vitamina B6 si acid folic ce ajuta la reducerea acumularii de homocisteina - un produs secundar metabolic si o molecula periculoasa, ce poate impiedica incrucisarea legaturilor de colagen. Acestea mai contribuie si la sustinerea sanatatii cardiovasculare.

Este indicat consumul acesteia impreuna cu alte fructe si legume pentru afectiuni precum astmul, contuzia intestinala, fragilitatea capilara, cataracta si pentru diminuarea nivelului inalt de homocisteina.

Consumul acestui tip de mazare este benefic pentru organism, mai ales in cazul persoanelor care se simt obosite. Aportul de substante nutritive pe care il contine aceasta mazare ajuta la sustinerea celulelor care produc energie si totodata imbunatateste functiile sistemelor intregului corp.

Articole asemănătoare

  • Ghiocelul, vestitor al primaverii

    Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

  • De ce primim martisor de 1 martie?

    Una dintre legendele romanesti spune ca in prima zi a lunii martie, frumoasa Primavara a iesit la marginea padurii si a observant cum, intr-o tufa de porumbari, de sub stratul de zapada, se straduia sa rasara un ghiocel.

  • Activitatile din sera in luna Ianuarie

    Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

  • Stratul de zapada aduce in gradina unele beneficii

    Intr-adevar, afara gerul se ascute, iar acest lucru nu este pe placul nimanui. In schimb, avem motive sa ne bucuram de stratul de zapada asternut

  • Alimente esentiale pentru intarirea imunitatii

    Iarna aduce odata cu fulgii de zapada si gerul napraznic si diverse raceli si boli care de dau organismul complet peste cap


Warning: fopen(cache/b070559672c4968c8adb0bedd6473cc0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139