Medicina Ayurvedica

 Termenul Ayurveda face referire la "stiinta, cunoasterea vietii", fiind des folosit atunci cand se fac referiri la medicina traditionala a Indiei. Acest nume este compus din doua cuvinte de origine sanscrita: "Ayus", care inseamna viata si "Veda", cunoastere.

Medicina Ayurvedica s-a nascut cu 5000 de ani in urma in Muntii Himalaya din India.

O veche legenda spune ca intr-o pestera din Muntii Himalaya a avut loc o reuniune a celor mai intelepti vindecatori. In aceasta locatie inteleptii vindecatori si-au impartasit secretele vindecarii.

Ayurveda a fost practicata de multi medici arabi in timpul ascensiunii imperiilor grecesti si romane. Aceasta cunoastere a fost adoptata de catre greci si romani, raspandindu-se treptat si in Europa.

Ayurveda promoveaza filozofia potrivit careia sanatatea este dependenta de o persoana care traieste in armonie cu lumea externa si cu gandurile si trairile interne.

Medicii specializati in medicina Ayurvedica au invatat importanta prevenirii bolilor de mii de ani.

Dintotdeauna, scopul Ayurveda a fost acela de mentinere a sanatatii optime pe tot parcursul vietii, astfel incat individul sa isi poata dezvolta constiinta de care are nevoie pentru a-si atinge scopul suprem in viata.

Sanatatea se poate mentine printr-un echilibru de nutritie, remedii pe baza de plante si prin dezvoltare mintala si spirituala.

Medicamentele Ayurvedice sunt ierburi si plante ce ajuta organismul uman sa se insanatoseasca rapid, fara efecte secundare. Ayurveda se concentreaza pe cunoasterea organelor interne si promovarea sanatatii. Toata medicatia pe baza de plante este conceputa pentru a sprijini sanatatea organelor si echilibrul functiilor interne.

Articole asemănătoare

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Mararul in medicina naturista

    Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.

  • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

    Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.

  • Ingrijirea tenului pe parcursul verii

    Pe parcursul verii, vremea frumoasa si soarele zambitor sunt principalii factori care ne conving sa petrecem cat mai mult timp in natura. Totusi, nu trebuie neglijate sfaturile medicilor care aduc in atentie riscurile pe care le implica activitatile


Warning: fopen(cache/e3453b7dd17fc706b690b76231be3618) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139