Medicina Ayurvedica

 Termenul Ayurveda face referire la "stiinta, cunoasterea vietii", fiind des folosit atunci cand se fac referiri la medicina traditionala a Indiei. Acest nume este compus din doua cuvinte de origine sanscrita: "Ayus", care inseamna viata si "Veda", cunoastere.

Medicina Ayurvedica s-a nascut cu 5000 de ani in urma in Muntii Himalaya din India.

O veche legenda spune ca intr-o pestera din Muntii Himalaya a avut loc o reuniune a celor mai intelepti vindecatori. In aceasta locatie inteleptii vindecatori si-au impartasit secretele vindecarii.

Ayurveda a fost practicata de multi medici arabi in timpul ascensiunii imperiilor grecesti si romane. Aceasta cunoastere a fost adoptata de catre greci si romani, raspandindu-se treptat si in Europa.

Ayurveda promoveaza filozofia potrivit careia sanatatea este dependenta de o persoana care traieste in armonie cu lumea externa si cu gandurile si trairile interne.

Medicii specializati in medicina Ayurvedica au invatat importanta prevenirii bolilor de mii de ani.

Dintotdeauna, scopul Ayurveda a fost acela de mentinere a sanatatii optime pe tot parcursul vietii, astfel incat individul sa isi poata dezvolta constiinta de care are nevoie pentru a-si atinge scopul suprem in viata.

Sanatatea se poate mentine printr-un echilibru de nutritie, remedii pe baza de plante si prin dezvoltare mintala si spirituala.

Medicamentele Ayurvedice sunt ierburi si plante ce ajuta organismul uman sa se insanatoseasca rapid, fara efecte secundare. Ayurveda se concentreaza pe cunoasterea organelor interne si promovarea sanatatii. Toata medicatia pe baza de plante este conceputa pentru a sprijini sanatatea organelor si echilibrul functiilor interne.

Articole asemănătoare

 • Varza rosie in medicina naturista

  Consumata adesea sub forma de salata (simpla sau cu morcovi, telina, mere), murata, coapta sau calita, varza rosie nu este doar foarte gustoasa ci si un aliment plin de vitamina A, B1, B6, E, multe fibre, multe minerale, asa ca in afara utilizarii in gastronomie o vom intalni adesea in medicina traditionala, naturista, fiind recomandata pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.

 • Troscotul in medicina naturista

  O planta ce este prea usor trecuta cu vederea, troscotul poate fi gasit in general pe terenurile virane, in diverse culturi sau la marginea drumului, insa prea putini stiu ca poate fi folosit si in medicina naturista.

 • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

  Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.

 • Ingrijirea tenului pe parcursul verii

  Pe parcursul verii, vremea frumoasa si soarele zambitor sunt principalii factori care ne conving sa petrecem cat mai mult timp in natura. Totusi, nu trebuie neglijate sfaturile medicilor care aduc in atentie riscurile pe care le implica activitatile

 • Solutii naturiste pentru un par sanatos

  Natura a fost intotdeauna sinonima cu frumusetea si armonia. De aceea, cand o femeie se impodobeste cu o coronita de flori, sau poarta dupa ureche chiar si un singur fir, ea devine una dintre cele mai gingase fapturi.