Medicina naturista. Gingko biloba.

ceaiuri

Ginkgo biloba -  folosit de mii de ani in medicina traditionala orientala, poate  fi intalnit  in stare salbatica in China  si Japonia. De aici a fost preluat si cultivat in multe alte regiuni, in principal pentru virtutile sale terapeutice. In trecut era cultivat spre exemplu in gradinile templelor japoneze, iar vechii arbori ginkgo erau venerati asemeni unor zeitati, specia fiind foarte veche. Chiar daca in culturi este taiat pana la dimensiunile unui copac scund, un arbore salbatic de ginkgo biloba poate atinge si 30 de metri inaltime, avand frunze bilobate, a caror culoare se schimba pe parcursul anului de la verde deschis la galben.

 

 

Importanta terapeutica este datorata complexitatii si varietatii substantelor continute de frunzele de ginkgo biloba. Extractul contine substante foarte utile in industria farmaceutica, fiind recomandat mai ales pentru imbunatatirea memoriei si capacitatii de concentrare, dar si pentru ameteli, variatii ale tensiunii, protejarea celulelor creierului, imbunatatirea circulatiei. Eficient in tuberculoza si afectiuni stomacale, probleme dermatologice, angina pectorala, anxietate, depresie. Potrivit studiilor, este foarte util in cazurile de astm si bronsita, dar chiar si in cazul unor afectiuni foarte grave, precum cancerul, diabetul, problemele cardiace sau hormonale, Alzheimer, imbunatatind sensibil starea generala a pacientului.

 

 

Exista mai multe produse bazate pe gingko biloba, de la ceaiuri la tablete, unguente, tincturi. Extractul poate fi intalnit in diverse creme cosmetice sau in sampoane speciale. Ceaiul de gingko biloba, utilizat mai ales pentru tratarea ulcerului si in general a problemelor stomacale, se dovedeste util in curele de detoxifiere. Consumul excesiv de gingko biloba poate provoca insa ameteli, dureri de cap si reactii alergice, de aceea este indicat sa respectati dosajul indicat pe produsul respectiv (ceai, tincturi sau diferite alte produse).

 

GradinaMea.ro

 

 

 

Articole asemănătoare

 • Tratamente naturiste cu tataneasa

  O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice

 • Cartoful in medicina naturista

  Sucul de cartof crud, amestecat in parti egale cu suc proaspat de morcovi si putina apa plata este o sursa de vitamina A si C, amidon, fier, fosfor, cupru si calciu, fiind un remediu naturist recomandat pentru tratarea ulcerului gastric

 • Tratamente naturiste cu plamanarica

  O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.

 • Tratamente naturiste cu frunze de dafin

  . In medicina naturista frunzele de dafin uscate sau proaspete sunt preparate sub forma de ceaiuri, infuzii sau tincturi, si le puteti culege si pregati acasa daca nu preferati sa cumparati preparatele direct din magazinele de specialitate. Se pot folosi intern sau extern pentru tratarea mai multor afectiuni.

 • Troscotul in medicina naturista

  O planta ce este prea usor trecuta cu vederea, troscotul poate fi gasit in general pe terenurile virane, in diverse culturi sau la marginea drumului, insa prea putini stiu ca poate fi folosit si in medicina naturista.