Meniul pentru Ziua Sfantului Valentin

In data de 14 Februarie se sarbatoreste Ziua Sfantului Valentin, ziua indragostitilor. Totusi in acelasi timp este luni, incepe o noua saptamana lucratoare. Cine isi doreste ca seara, dupa ce iese de la servici, sa petreaca momente deosebite la lumina lumanarilor si in fata unei mese delicioase poate lua in considerare sfaturile noastre in vederea pregatirii unui meniu savuros si sanatos.

Toate ingredientele pot fi gasite foarte usor intr-un supermarket bun, iar pentru ca masa sa fie delicioasa nu este nevoie sa fim bucatari desavarsiti.

1. Salata cu dressing

Avem nevoie de o salata, 2 - 3 ramurele de marar, busuioc si patrunjel, sos special pentru salate gata preparat (in functie de preferinta fiecaruia). Se spala zarzavatul, se taie marunt si se amesteca. Deasupra se toarna dressingul si se serveste cu paine (neagra, de secara sau eventual cu seminte).

2. Tagliatelle cu pastai de mazare si unt

Pentru prepararea acestui fel de mancare avem nevoie de 400g Tagliatelle, 100 g pastai de mazare, 2 linguri, samburi de pin, 30 - 40 g unt, 100 g sunca presata uscata.

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa care aceasta se va scurge. Pastaile de mazare se taie fasii, iar samburii de pin se rumenesc putin intr-o tigaie. Se adauga apoi mazarea impreuna cu untul si cu samburii in recipientul cu taglietelle fierbinti. Deasupra se presara sunca marunt taiata. Cine doreste in loc de aceasta poate adauga somon afumat sau mozzarella.

3. Iaurt cu straciatella si fructe de padure

Desertul delicios se prepara cu ajutorul urmatoarelor ingrediente: 500 g iaurt cu straciatella, 150 g fructe de padure, cateva bucati subtiri de ciocolata.

Iaurtul se varsa in recipiente speciale pentru desert, iar deasupra se toarna fructele de padure. Desertul se decoreaza cu ajutorul tabletelor subtiri de ciocolata.


Articole asemănătoare

  • Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie

    Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.

  • Rulada Pavlova pentru ziua de 8 martie

    Rulada Pavlova este o reteta perfecta pentru sarbatori si zile speciale. Gradul redus de dificultate si gustul ademenitor fac din ea candidata perfecta pentru ziua de 8 martie.

  • Violetele, cadouri perfecte pentru ziua de Dragobete

    Cunoasteti momentul crucial in care natura a demonstrat ca iubeste omul? Daca nu stiti, va spunem noi: cel in care am primit in dar de la natura florile. Primele reprezentante ale acestora au aparut pe Pamant acum 130 milioane de ani si, la fel ca cele de astazi, se crede ca si acelea erau foarte frumoase, culorate si parfumate.

  • Bucate irlandeze. Tocana traditionala irlandeza

    Bucatele traditionale irlandeze se caracterizeaza in primul rand prin simplitate. Va propunem o mancare gustoasa - tocana traditionala irlandeza - care se pregateste de obicei de ziua Sfantului Patrick, celebrata pe 17 martie.

  • Delicii de Paste. Pulpa de miel marinata

    Pentru aperitive puteti incerca pentru ziua de Paste si pulpa de miel marinata. Bucurati-va de un gust unic preparand aceasta reteta cat se poate de simpla.