Merele Bolero

Soi de mar columnar cu rezistenta buna la frig si daunatori, fructe mari si cu pulpa suculenta, zemoasa, dulce, un aspect frumos si potrivit chiar si celor care fac primii pasi in amenajarea unei livezi, acest Bolero poate fi o buna alegere mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu liber. Fiind un pom columnar ce atinge la maturitate pana la trei metri inaltime, fara sa necesite prea mult spatiu circular, poate fi plantat intr-un loc din gradina sau livada unde sa aiba cat mai mult soare (desi se dezvolta destul de bine si intr-un loc mai umbrit), pe cat posibil departe de curentii reci de aer. Prefera solurile fertile, eventual le puteti adauga inainte de plantare compost, gunoi de grajd, indepartand pe cat posibil si buruienile. Este o varietate de mar ce poate fi plantata si intr-un ghiveci de mari dimensiuni, suficient de stabil, iar tulpina sa cu numeroase ramuri dese, mici, este surprinzator de rezistenta in timp, chiar si la o productie mare de mere. 
 
Fructele sunt mari, cu pulpa tare, zemoasa, o frumoasa culoare galben-verzui si gust dulce acrisor, cu aroma intensa. Foarte bune pentru gustare, suporta bine depozitarea si transportul, sunt excelente si pentru suc. Se vor recolta in perioada toamnei, de la jumatatea lui septembrie pana in octombrie, si daca aveti loc sa plantati mai multe exemplare, care nu vor necesita ingrijiri deosebite, veti obtine inca din primii ani o productivitate buna spre foarte buna.

Foto: keepers-nursery.co.uk

Articole asemănătoare

 • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

  Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

 • Merele Champion

  Soi de mar rosu cu fructe mari, gust dulce-acrisor, productivitate anuala ridicata si o buna rezistenta naturala in perioadele geroase, Champion este o buna alegere pentru culturile intensive sau pentru a planta doar cateva exemplare in livada sau gradina.

 • Merele Golden Delicious

  Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.

 • Merele Red Delicious

  Mari, cu forma conica, gust dulce-acrisor, pulpa tare si suculenta, de un rosu intens, atragator.

 • Merele Arbat

  Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.