Merele McIntosh

Soi foarte popular in Canada (unde poate fi considerat unul dintre fructele nationale) si in mai multe regiuni ale Statelor Unite, McIntosh este un mar cu pulpa tare, rotund, coaja subtire de un verde deschis cu portiuni rosii, aromat, putin acrisor, excelent ca fruct de desert, dar este folosit si pentru diverse retete, suc sau chiar cidru parfumat.

Este una dintre cele mai apreciate varietati pentru gust, si aspect, fiind cultivat pe suprafete intinse din ultimele decenii ale secolului XIX, cand a inceput sa fie tot mai cautat. Poate fi plantat pe suprafete mari, intensiv, sau doar cateva exemplare intr-o livada, si prefera solurile fertile, carora li se poate adauga in prealabil ingrasamant organic, si zonele unde sa fie expus soarelui cat mai mult din zi.

Suporta relativ bine perioadele reci, chiar geroase ale anului, iar productia fiecarui pom fructifer este una medie spre buna, fructele sunt de dimensiuni medii, viu colorate, aromate. Este un soi de mar cu buna rezistenta la majoritatea bolilor ce pot afecta acest pom fructifer, dar cu o sensibilitate ridicata la rapanul marului, asa ca se recomanda tratarea preventiva a culturii.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Merele Dabinett

    Cu pulpa tare si coaja de un verde-galbui cu pete de un rosu aprins, merele Dabinett sunt originare din Somerset (Marea Britanie) unde sunt cultivate de mai bine de un secol si folosite pentru un cidru realizat dupa metode traditionale, foarte apreciat de cunoscatori.

  • Merele Cortland

    Un mar dulce-acrisor, bun pentru gustare, retete de desert, suc sau salate de fructe

  • Fructe pentru un sistem imunitar puternic

    Merele: rosii, galbene sau verzi, indiferent de soi sau de marime, merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, si pe buna dreptate. Au multa vitamina C, gust placut, intaresc sistemul imunitar, au fibre si putine calorii, aduc relativ usor senzatia de satietate.

  • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

  • Merele Champion

    Soi de mar rosu cu fructe mari, gust dulce-acrisor, productivitate anuala ridicata si o buna rezistenta naturala in perioadele geroase, Champion este o buna alegere pentru culturile intensive sau pentru a planta doar cateva exemplare in livada sau gradina.