Narcisa

Narcissus Narcisa

Familia: Amaryllidaceae
Aspect: Erbacee
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Genul Narcissus cuprinde un mare numar de specii cu frunze subtiri, in forma de panglica si flori in forma de palnie cu o cupa caracateristica, ale carei culori variaza de la alb la glben si la portocaliu.


Cultivare: usoara. Se expun primavara si vara, in acest din urma anotimp bulbii fiind in repaus vegetativ. Bulbii se planteaza la inceputul toamnei, intr-un compost alcatuit din turba si putin nisip, foarte umed, caruia i se administreaza un ingrasamant in mod sistematic.

Reproducere: Se poate realiza prin seminte, la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei, intr-un pamant umed si la o temperatura de 7 C. Inmultirea prin bulbi este mai simpla si inflorirea este mai rapida (dupa 1-2 ani, fata de 3-5 ani, ca in cazul insamantarii).

Pericole: O abundenta a apei poate produce putrezirea bulbilor. Parazitii (un nematode si larve) se elimina prin introducerea bulbilor in apa la o temperatura de 40 C timp de o ora.

Specii si soiuri: Narcissus bulbocodium, Narcissus cyclamineus, Narcissus jonquilla, Narcissus poeticus, Narcissus recurvus, Narcissus tazetta. 
 

Articole asemănătoare

 • Narcisa Altruist

  Sunt foarte potrivite pentru buchete si aranjamente florale, din fericire rezista destul de mult pentru narcise dupa ce au fost taiate, si la fel de usor le puteti folosi in spatii verzi, parcuri, peluze.

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Florile in Feng Shui

  Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

 • Narcisa, o planta indragita a primaverii

  Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori, gratie frumusetii lor neegalate.

 • Flori potrivite pentru cadoul de Ziua Indragostitilor

  Fiind acea luna din an care include sarbatoarea Dragobetelui, februarie tinde sa-si piarda orice conotatie secundara, pentru ca - mai mult decat orice - oamenilor le place sa iubeasca si sa fie iubiti.