Nectarina rosie

Pomul este viguros si rodeste aproape numai pe buchete de mai.
Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice, putin turtite. Pielita are culoarea verzuie pe partea umbrita si rosie-violacee pe cea insorita cu puncte albicioase. Pruna este alba-violacee, relativ subtire.
Pulpa este groasa, carnoasa, galbuie-albicioasa, suculenta, slab aromata, neaderenta la sambure.
Fructele se matureaza la mijlocul lunii iulie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Salata de varza rosie cu portocale si nuci caju

    O reteta indrazneata in care varza rosie se intalneste cu dulceata usor acida a portocalei si cu aroma uleiului de nuca.

  • Chipsuri de sfecla rosie

    O gustare interesanta, dar cu destule calorii din cauza uleiului in care sunt prajite feliile de sfecla rosie.

  • Smoothie revigorant cu fructe de padure si varza rosie

    Folosita mai mult sub forma de salate delicioase sau suc proaspat (recomandat de nutritionisti pentru calitatile sale curative), varza rosie poate fi ingredientul principal si in diverse retete pentru smoothie-uri revigorante, gustoase si mai ales satioase. Alegeti o varza rosie proaspata, tocati o parte din ea marunt si adaugati fructe, lapte vegetal, seminte, iar rezultatul va fi o placuta surpriza.

  • Suc energizant cu sfecla rosie, fenicul si fructe

    Daca v-ati obisnuit cu un smoothie din fructe de ce sa nu incercati un pahar cu suc de mere, portocala alaturi de sfecla rosie si limeta.

  • Smoothie cu fructe de padure si varza rosie

    Ne-am obisnuit sa o mancam mai ales sub forma de salata, dar varza rosie se poate folosi si pentru un smoothie, aducand organismului magneziu, vitamina C, vitamina A, fier. In special in perioada rece ar fi o alternativa usoara la salatele a caror pregatire dureaza sensibil mai mult.