Noutati culinare in 2012

Am intrat in 2012 si ca in fiecare an nou in viata noastra s-au produs schimbari sau ne-am propus sa aducem ceva nou. Acest lucru se intampla chiar si in domeniul culinar, deoarece este firesc sa ne dorim sa incercam retete si preparate noi.

Arancini fac parte din lista cu noile “trend-uri” culinare a Noului An. Dar ce sunt de fapt Arancini? Ei bine, aceasta denumire apartine bucatariei siciliene si sunt niste “bulgari” din orez prajiti in ulei. Ceea ce este deosebit in cazul acestui preparat este faptul ca interiorul bulgarilor poate fi umplut cu diverse sortimente de carne. Vegetarienii nu sunt neglijati deloc, dimpotriva. Bulgarii de orez pot fi umpluti cu vinete, ciuperci, mazare, rosii sau ceapa. Bucatarii din Roma prefera sa perpare Arancini cu umplutura de branza.

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert si se amesteca la final cu putin unt, un ou si parmezan. Pentru umplutura taiati foarte marunt carne, ceapa, rosii si mazare. Acestea se amesteca bine pana ce se transforma intr-o pasta.

La final se formeaza bulgarii din orez, dupa ce acesta se va raci, iar inauntrul lor se va folosi crema din celalate ingrediente. Bulgarii se pun intr-o tigaie cu ulei si se lasa pe foc pana ce devin aurii.

 

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Salvia, planta care pacaleste batranetea

    Se spune ca orice basm contine un sambure de adevar. In ceea ce priveste titlul “Tinerete fara de batranete si viata fara de moarte”, ales de Petre Ispirescu, se pare ca prima parte are noima, batranetea putand fi uneori amanata si “dusa cu vorba”.

  • Salata cu struguri rosii si ton

    Cati dintre cei obisnuiti cu combinatiile culinare clasice s-ar astepta sa li se aduca inainte la un moment dat, pe acelasi platou, struguri rosii si ton? Probabil ca foarte putini. Ei bine, din cate se pare aceasta reteta chiar exista si are suficienti adepti in tarile din vestul Europei.

  • Ce este branza ricotta?

    Ricotta este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, de culoare alba, cu continut scazut de grasimi intrebuintata in bucataria italiana.Traditional este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza sau din cheag, dupa separarea zerului de lapte de oaie.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei

    Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde

  • Toamna - sezonul conservelor

    Toamna este sinonima cu belsugul fiindca reprezinta sezonul in care cele mai multe dintre fructe si legume ajung la varsta maturitatii.