Omleta cu tofu

Ingrediente (pentru patru portii)
 
1 dovlecel
1 legatura patrunjel
250 g tofu
12 oua
2 linguri de supa cu ulei de masline
1 lingurita ulei de susan
sare, piper
 
Mod de preparare: se taie toata cantitatea de tofu in cubulete aproximativ egale, se pun intr-un bol si se toarna deasupra uleiul de susan, apoi se condimenteaza cu putina sare si putin piper. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, preferabil mai mult. Dovlecelul decojit se taie bucatele si se fierbe pentru aproximativ cinci minute, apoi se lasa la racit. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Ouale se sparg si se bat bine, sarand si piperand. Uleiul de masline se incinge bine intr-o tigaie de dimensiuni potrivite, se pun la prajit ouale si dupa doua minute se toarna deasupra omletei cubuletele de tofu si bucatelele de dovlecel. Se mai prajeste acoperita pana cand este gata, se ia de pe foc, se toarna deasupra mararul tocat si se pliaza omleta in doua. Se serveste imediat, portionand in patru.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Omleta cu ardei gras si broccoli

    O reteta simpla pentru micul dejun care i-ar putea convinge pe multi sa mai dea o sansa unei omlete cu broccoli.

  • Omleta cu mere

    O modalitate indrazneata de a combina micul dejun cu desertul, aceasta omleta pufoasa, bine crescuta, este o gustare inedita care ii va surprinde placut pe invitati.

  • Omleta cu verdeturi de primavara

    Poate ca v-ati plictisit de retetele clasice de omleta si vreti o varianta care sa aiba nu doar gust, dar si prospetime si multa verdeata de primavara.

  • Omleta cu spanac

    O reteta proaspata, o schimbare a omletelor clasice, foarte potrivita pentru o dimineata inceputa in forta sau o gustare delicioasa.

  • Omleta cu cartofi si ceapa

    O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.


Warning: fopen(cache/ee9c0a9eb520b721da98c2af9b198fd0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139