Orhidee. Zygopetalum.

orhidee

Zygopetalum mackayi

 

Originara din America de Sud, este inalta, rezistenta, cu  flori mari si viu colorate, existand si numeroase varietati hibride, mai usor de cultivat si intretinut, adesea cu petale in culori si mai vii sau mai variate. Cultivatorii au reusit sa obtina si orhidee de forme aparte. Poate inflori in oricare parte a anului.

 

 

Majoritatea varietatilor de Zygopetalum au pseudobulbi de un verde palid si frunze lungi si inguste, tulpini inalte si flori mari, cu sepale maro si verzi si petale in contrast cu centrul florii, de regula alb cu pete roz sau roz purpuriu. Florile rezista mult si au un miros foarte intens.

 

 

Rezista la perioade scurte de temperaturi scazute, dar temperatura minima recomandata este de cel putin 12 grade Celsius. Se cultiva in ghivece inalte si au nevoie de multa lumina, fara a fi asezate direct in bataia soarelui. Solul trebuie sa fie bine udat, avand nevoie si de un spatiu bine aerisit pentru ca frunzele sa nu se usuce. Trebuie udate des.

 

GradinaMea.ro

     

Articole asemănătoare

 • Orhidee Oncidium, delicatete si abundenta florala

  Se acomodeaza usor in spatii cu temperaturi variate, dar cel mai bine se dezvolta la 22-24 de grade Celsius. Vara tolereaza cateva grade in plus, cu conditia sa i se asigure o umiditate atmosferica constanta, prin pulverizarea periodica a tuturor partilor aeriene. Iarna se multumeste cu o medie de 18 grade Celsius, dar supusa la acest nivel al temperaturilor, pe o perioada indelungata, va stagna in crestere si nu va inflori.

 • Orhidee Pahiopedilum - delicata si plina de farmec

  Considerata usor de cultivat, este adesea recomandata incepatorilor. Un aspect foarte important in cultivarea acestei minunate orhidee este udarea, care trebuie facuta cu deosebita grija.

 • Armonie la Simfonia Lalelelor

  La Simfonia Lalelelor alaturi de lalele s-au aflat nenumarate varietati de plante. Orhideele au fost la mare cinste.

 • Orhidee Phalaenopsis

  Cunoscuta si sub numele de Orhideea Molie, este o varietate deosebita de orhidee, si chiar daca este nevoie de timp si multa munca este o floare perfecta pentru pasionati. Se adapteaza foarte repede si usor unui apartament, dar are nevoie de ingrijire permanenta.

 • S-au descoperit opt specii noi de orhidee

  In inima padurilor tropicale din Papua Noua Guinee au fost descoperite de curand opt specii noi de orhidee. Expeditiile au fost compuse din oameni de stiinta, membri ai World Wildlife Fund, una din cele mai mari si cunoscute organizatii independente de conservare a naturii...