Osul-iepurelui in terapiile naturiste

O planta erbacee pe care o intalnim adesea pe pasuni, fanete sau pe terenurile nisipoase de la marginea apelor, osul-iepurelui (Ononis spinosa) este relativ usor de recunoscut datorita florilor sale de un mov pal spre roz. Insa poate ca nu toti cei care sunt atrasi de frumusetea ei stiu ca aceasta este si o planta medicinala folosita in tratarea naturista a diferitelor afectiuni renale, recomandata de cunoscatori pentru rolul sau diuretic si detoxifiant. Veti gasi ceaiuri cu osul-iepurelui in magazinele naturiste - daca nu vreti sa culegeti si sa uscati planta pentru a-l prepara acasa - si se recomanda ca in perioada curei sa consumati cate doua cani pe zi, simplu sau indulcit cu putina miere. 
 
- decoctul din radacina de osul-iepurelui (o lingurita la o cana de apa) are efect diuretic, este recomandat in cazul crizelor renale si infectiilor, are efect antiseptic si ajuta la detoxifierea organismului
- consumat ca o cura periodica decoctul de osul-iepurelui poate fi folosit si in tratarea alergiilor de sezon
- tot radacina acestei plante medicinale poate fi folosita pentru eliminarea apei in exces si a toxinelor
- utilizati decoctul de osul-iepurelui ca adjuvant in linistirea durerilor reumatismale
- ceaiul fara miere vindeca mai repede ulceratiile bucale daca se clateste gura de doua-trei ori pe zi
- infuzia rece (macerati 250-300 g de planta intr-un litru de apa rece pentru 12-16 ore) se bea pentru a ajuta organismul sa elimine mai usor pietrele aparute la nivelul rinichilor
- este recomandat si celor care sufera de obezitate pentru ca elimina mai usor apa excedentara din tesuturi

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Piperul negru in medicina naturista

    O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.

  • Ceaiul verde in terapiile naturiste

    Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.


Warning: fopen(cache/47f2bcaf388a44f27bc2473677635e7c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139