Otetul balsamic, folosit ca tratament

 Otetul balsamic preparat din diverse soiuri de struguri dulci de Trebbiano este folosit deseori in tratarea ranilor, durerilor si infectiilor.

Aceste soiuri de struguri din familia Trebbiano se fierb pana cand capata o culoare inchisa, iar siropul obtinut este pregatit pentru procesul de imbatranire. Acesta este depozitat in butoaie de stejar, cu un anumit otet, si este pastrat un timp indelungat pentru ca prin procesul de imbatranire capata proprietati curative.

De-a lungul anilor, siropul depozitat in aceste butoaie se ingroasa, capatand o aroma concentrata de otet.

Multi oameni au folosit otetul balsamic pentru infectii, rani sau dureri ale organismului.

Este utilizat pentru diminuarea durerilor de cap, pentru tratarea anemiei, insa poate si suprima pofta de mancare, ajutand la controlul greutatii.

Intrebuintat in cadrul unei diete, otetul balsamic lupta cu oboseala si poate ajuta o persoana sa se simta mai energica.

Articole asemănătoare

 • Legume la cuptor cu otet balsamic

  Fel potrivit zilelor reci, sanatos, gustos si satios, aromele de legume fiind potentate de otetul balsamic.

 • Cand stim ca solul este pregatit pentru primavara?

  Echinoctiul petrecut doar cu o saptamana in urma aducea tuturor vestea instalarii definitive a primaverii in tara. De acum avem absolut toate motivele sa intram deplin in rolul de gradinari, insa ca in orice activitate complexa, si aici este foarte important sa cunoastem prioritatile.

 • Masca tratament pentru par cu lamaie si miere

  O masca hranitoare, utilizata ca tratament pentru par, poate face minuni firului de par, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Pentru parul deteriorat, care si-a pierdut din stralucire, puteti pregati in casa masca cu lamaie si miere.

 • Uleiul din nuca de cocos, extrem de benefic pentru sanatate

  Timp de secole, uleiul din nuca de cocos a reprezentat si a fost folosit ca o sursa vitala de hrana pentru sanatate si pentru starea generala de bine a organismului in comunitatile traditionale care traiesc in regiunile tropicale.

 • Beneficiile otetului de mere

  Otetul de mere este unul dintre cele mai vechi remedii naturale cunoscute de oameni.