Legume la cuptor cu otet balsamic

Ingrediente:
 
2-3 cartofi 
2 rosii
1 sfecla rosie mica
2-3 morcovi
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
sare, piper negru
ulei de masline
otet balsamic
1 lingurita cu varf zahar brun
rozmarin, dafin, cimbru
 
Mod de preparare: legumele se spala bine, apoi cartofii se taie in felii groase, cu tot cu coaja, rosiile in sferturi, sfecla se curata si se taie cubulete, morcovii in sferturi, la fel si ceapa rosie. Legumele se pun intr-o tava mare, se adauga capatana de usturoi intreaga, necuratata, taiata in jumatate, sare si piper, se stropesc ingredientele cu ulei de masline si se presara cu ierburile aromatice (dupa gust). Tava se pune in cuptorul bine incins si legumele se lasa 30-40 de minute, pana cand se rumenesc bine, adaugand putina apa daca este nevoie. Cand sunt bine facute se prepara un amestec din 3-4 linguri de otet balsamic, putin ulei de masline si zahar, sosul turnandu-se peste legume. Se mai tine tava la cuptor pentru 5-10 minute. Se servesc imediat, calde.

Foto: goodfreephotos.com

Articole asemănătoare