Paeonia

Familia: PeoniceaePaeonia
Aspect: Tufa, arbust
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Soare, penumbra
Udare: Medie

Din acest gen fac parte 33 de plante erbacee sau cu aspect de arbust. Florile sunt fie lobate, fie compuse, cu un colorit care variaza foarte mult in functie de specii. Sunt plante rustice si se adapteaza la orice clima.

Cultivare: dificultate medie. Se planteaza in martie sau in septembrie-octombrie. Au nevoie de un teren umed, de un drenaj bun si trebuie ferite de razele directe ale soarelui. Se administreaza un ingrasamant usor numai daca nu se dezvolta corespunzator planta in perioada de inflorire.

Reproducere: Arbustii se inmultesc prin marcotaj artificial, butasi si seminte. Speciile erbacee se inmultesc prin divizarea tufelor in septembrie.

Specii si soiuri: Paeonia lactiflora, Paeonia lutea, Paeonia mascula, Paeonia mlokosewitschii, Paeonia officinalis, Paeonia suffruticosa. 
 

Articole asemănătoare

 • Parcul National Cheile Nerei

  Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.

 • Rezervatii din Romania cu vegetatie pontica si mediteraneana

  In Romania sunt circa 15 rezervatii cu vegetatie de origine pontica, pontico-mediteraneana sau continental-orientala.

 • Parcul Natural Comana

  Parcul Natural Comana este cea mai mare arie protejata din zona de sud a Romaniei si se intinde pe 25000 de hectare. Parcul Natural Comana este situat in Campia Romana, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu.

 • Luna iunie si o gradina cu maci si garofite

  Pana sa ajungem la atat de doritul nostru concediu ne putem relaxa in mijlocul gradinii, la umbra arborilor, in mijlocul florilor de sezon.

 • Strategii de aranjare a gradinii de vara

  Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.