Panselutele Black King

Descrisa de pasionati ca o adevarata "floare regala", Black King este o varietate de panselute cu adevarat iesita din comun datorita coloritului puternic, ideal un negru catifelat, dar adesea calitatea solului si lumina solara vor face ca petalele sa fie de un violet foarte inchis sau chiar de un visiniu cu pete intunecate. Poate ca nu veti obtine de fiecare data panselute cu petalele negre, in contrast interesant cu galbenul de polen din centru, dar efectul decorativ va fi de fiecare data remarcabil, fie ca este vorba de gradina, fie de un ghiveci. Jocul de nuante si combinatiile care pot sa apara in cazul panselutelor Black King, aspectul catifelat si delicat al petalelor, marimea inflorescentelor sunt tot atatea argumente pentru a alege aceasta varietate. 
 
Panselutele Black King depasesc 15 cm inaltime (pot ajunge la 20 cm), au nevoie de soare, multa lumina, un pamant fertil cu un nivel ridicat de substante nutritive, bine drenat, si in special in zilele calduroase trebuie sa le stropiti abundent (nu rezista prea mult fara umiditate relativ constanta). Se recomanda sa plantati semintele acestei flori cu aspect exotic in ghiveci sau direct in sol, din luna iunie pana in august, lasand 20 de cm distanta intre plante, si daca temperaturile vor fi bune ar trebui ca perioada de germinare sa se incheie in cel mult trei saptamani. 
 
Rezista bine odata ce s-au adaptat solului, inflorescentele sunt mari, culoarea cea mai des intalnit este un violet foarte inchis, aproape de negru, sunt elegante, delicate si transforma radical orice spatiu verde. Se potrivesc atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere, balcoane sau spatii verzi mai ample, precum parcurile.

Foto: amazon.co.uk

Articole asemănătoare

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Narcisa Ice King

  Usor de cultivat si de ingrijit, fie in gradina, fie in jardiniere sau ghivece, narcisele sunt printre cele mai populare flori. Apreciate pentru frumusetea lor delicata, au printre ele si soiuri mai rare, poate mai greu de gasit dar care vor schimba orice colt de gradina, balcon sau terasa prin colorit.

 • Gladiole Black Sea

  Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.

 • Trandafirii Black Baccara

  Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

 • Laleaua Black Parrot

  Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu