Papadia – remediul natural sanatos

Papadia transforma campia la inceputul verii intr-o mare de un galben aprins. De asemenea aceasta floricica este si printre preferatele copiilor. Este delicioasa daca este preparata ca si salata, iar pe deasupra este foarte sanatoasa: ajuta la digestie si  la curatarea sangelui din organism. Toate acestea se datoreaza unei plante mici, insa cu efecte benefice foarte mari.

Papadia este o planta cu multe calitati medicinale. Spre exemplu Charles Darwin se arata fascinat de semintele care se lasau duse peste campii de adierea calda a vantului. Nicio alta floarea nu detine o atat de ampla raspandire in Europa precum papadia. In orice regiune si in orice colt de natura, unde este cald si insorit, putem admira delicatele floricele.

Papadia se dezvolta foarte bine in pamantul bogat in azot. Atunci cand este cosita o campie, aceasta floricica este prima care rasare din nou, orientandu-se catre razele blande ale soarelui.  Floarea reprezinta o delicatesa atat pentru insecte cat si pentru animale mai mari. Copiii adora atunci cand planta se vestejeste, cand in loc de petale ii raman doar semintele, acel puf pe care cei mici il imprastie in natura uitand-se cu mare incantare cum este purtat de vant departe in zare.

Papadia nu reprezinta doar o "podoaba" care infrumuseteaza orice colt de natura, ci si o planta curativa foarte apreciata. Caracteristicile benefice i-au fost recunoscute prima data in Olanda si in Franta. Petalele, dar mai ales tulpina contine potasiu si multe substante amarui, care sunt foarte sanatoase.

In trecut se foloseau comprese cu frunze de papadie fierte pentru vindecarea bolilor reumatice. De asemenea, papadia  era recunoascuta drept un bun remediu biliar, un leac pentru bolile hepatice, obezitate, ateroscleroza, varice si multe altele. Sucul alb din interiorul tulpinei este foarte bun pentru vindecarea negilor. Totusi exista in acest caz si contraindicatii, deoarece acesta poate provoca alergii ale pielii. Trebuie avut grija sa nu cada pe haine, deoarece pateaza foarte tare si probabilitatea de a scoate pata  este foarte mica.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Legume si fructe pentru un par mai sanatos

    Portocalele: pentru un par sanatos aveti nevoie de vitamina C, de multa vitamina C. Si cel mai simplu si sanatos este ca in locul unui drum la cea mai apropiata farmacie sa incepeti sa mancati cat mai des portocale, dar si alte citrice, ca gustare, desert sau sub forma de suc.

  • Miezul de nuca pentru sanatate

    Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural

  • Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

    Prin schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a cat mai multor legume si fructe alcaline organismul capata mai multe energie si vitalitate, pierde in mod natural si sanatos din greutate, reduce simptomele unor boli cronice si, in ansamblu, creste calitatea vietii

  • Suc natural cu portocale rosii

    Un suc natural preparat direct din pulpa este hranitor si va potoleste setea cand aveti pofta de ceva racoritor. Va invitam sa pregatiti un suc natural cu portocale rosii.