Paste carbonara

Ingrediente: 300 g spageti, 200 g Kaizer, 2 oua, 1/2 cana de parmezan ras, 3 linguri unt. Preparare: Se pune apa la fiert cu putina sa re si ulei. Cand apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se rupa caci se inmoaie imediat si intra in cratita). Concomitent intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc cubulete de 1/2 cm de kaizer. Cand sunt rumene (dar nu tari sau arse) se scot pe un servet de hartie sa se scurga de grasime. Se bat ouale si se amesteca cu parmezanul ca sa fie o pasta ceva mai moale decit smantana. Cand pasta e gata, se strecoara dar nu se clateste. Cratita in care a fost pasta se lasa pe aragaz, eventual la foc foarte mic si se pune 1 lingura de unt ca sa o tapeteze. Pasta, inca calda, se pune in cratita si se amesteca cu restul de unt in asa fel incat spaghetele sa fie acoperite. Se adauga ouale si kaizerul si se mai amesteca putin. Se servesc cu parmezan ras.

Articole asemănătoare