Patul

Soi de mar de iarna autohton, originar din Valea Muresului si raspandit mai mult in Transilvania. Numele de Patul provine de la pastrarea lui peste iarna in patule cu fan.
Pomul are o crestere viguroasa, este rezistent la ger; da productii ridicate, insa are tendinta de rodire intermitenta.
Fructele sunt de marime mica-mijlocie sferice. Culoarea pielitei este galbena, iar pe partea insorita rosie-aprinsa.
Pulpa este alba, suculenta, cu gust dulce acidulat, racoritor cu aroma slaba.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Activitatile din sera in luna Ianuarie

    Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

  • Depozitarea cartofilor in gospodarie

    Pentru cartofii cumparati din supermarket spre a fi consumati in cateva zile, modul de depozitare in gospodarie este lipsit de importanta.

  • Elixirul vietii sanatoase: somnul

    Din punct de vedere al statisticilor, persoanele care dorm in medie sapte pana la opt ore pe noapte au parte de o viata mai lunga si mai sanatoasa. Insa fiecare dintre noi are nevoie de propria "doza" de odihna

  • Cultivarea si ingrijirea florii soarelui

    Cultivarea florii soarelui este o indeletnicire care dateaza pe teritoriul Americii de aproximativ 3000 ani. Inceputul practicarii sale in Europa s-a produs in sec. XIV iar in Romania abia la inceputul sec. XX.