Picknick in gradina sau la iarba verde

S-a topit zapada alba, au trecut si zilele babei si chiar daca vremea este uneori mai capricioasa cu ploi si temperaturi scazute, nu inseamna ca nu putem gasi o zi in care sa iesim in gradina sau undeva in natura si sa organizam un picknick pentru sau impreuna cu cei dragi.

Atunci cand soarele straluceste pe cer, ne alegem un loc idilic, langa o apa cristalina sau pe o campie plina cu flori de primavara. Intr-o astfel de atmosfera ne putem bucura in voie de familie si prieteni.

Aerul curat din natura pe care-l resimtim prin toti porii poate fi considerat ca o terapie wellness. Pe langa acest lucru exista si minunatul sentiment de a fi departe de cotidian. Trebuie sa ne destindem, sa ne deconectam de toti factorii de stres si sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, de iarba cruda, de floricelele colorate, de adierea vantului si de ciripitul pasarilor, care dau tarcoale cosului in care se afla bunatatile pentru picknick in speranta ca vor reusi sa fure macar o bucatica.

Nu poate fi vorba de lux, de accesorii extravagante. Acestea nu au ce cauta pe patura si pe fata de masa in carouri.  Potrivite sunt doar paharele pentru vin, briosele proaspete, sandwich-uri si salata.

Copiii sunt cei care se bucura foarte tare de aceasta iesire, deoarece aici pot “zburda” in voie in aer curat, se pot juca si pot descoperi fascinati minunatiile naturii. 
 

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

  O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

 • Fasolea galbena Berggold

  Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata.

 • Freziile roz

  Freziile roz pot fi plantate in gradina sau pot fi tinute in ghivece sau jardiniere, pe balcon sau intr-o camera unde au suficient soare, iar la maturitate vor avea flori multiple, nuanta roz intens, foarte frumoase si cu un parfum usor, discret. Sunt foarte potrivite atat pentru efectul decorativ, cat si ca un eventual cadou.